Chicago, IL
55°
Partly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 55°F
Wind: 8mph S
Humidity: 83%
Pressure: 29.94"Hg
UV index: 1
10 am11 am12 pm1 pm2 pm
61°F
63°F
64°F
64°F
66°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

OTKAZANE STOTINE LETOVA: Čikago na udaru oluje, dolazi najhladniji Božić u poslednjih 40 godina! (VIDEO)

Velika zimska oluja koja će ove nedelje zahvatiti SAD mogla bi delovima zemlje da donese najhladniji Božić u poslednje četiri decenije, kažu meteorolozi.

Zahlađenje koje se događa “jednom u generaciji” i koje je počelo na pacifičkom severozapadu u utorak, pre nego što se pomerilo na istok, postaće “ciklon bomba” do petka.

Više od 90 miliona ljudi širom 37 država je pod upozorenjem na zimske vremenske prilike, prenosi BBC. Otprilike 80 posto države iskusiće temperature ispod nule, uključujući mesta čak na jugu poput Teksasa.

Vlasti Čikaga pozvale građane da ostanu kod kuće

Arktička eksplozija koju je Weather Channel nazvao Zimska oluja Eliot, očekuje se da će doneti najhladniji Božić na Srednjem zapadu od kasnih 1980-ih, prema prognozama koje citiraju američki mediji.

Nevreme će zakomplikovati planove i putovanja širom Ilinoja i oblasti Čikaga, što će dovesti do zatvaranja kompanija, uključujući i velike praznične atrakcije kao što su Christkindlmarket i Gallagher Vay’s Winterland.

Policija države Ilinoj poručila je vozačima da izbegavaju putovanja tokom predstojeće zimske oluje, osim ako ono nije „apsolutno neophodno“.

Nacionalna meteorološka služba stavila je čitavu oblast Čikaga pod upozorenje na zimsku oluju. Prema upozorenju, „sneg koji pada i vetar koji duva dovešće di haji slabe vidljivosti, što će putovanje učiniti izuzetno teškim, ako ne i nemogućim“.

Dok se oluja približava, evo atrakcija u području Čikaga koje su do sada najavile zatvaranje: Adler Planetarium, Christkindlmarket, Winterland at Gallagher Way, Lincoln Park Zoo.

Zbog loših vremenskih uslova u Čikagu, otkazane su i stotine avionskih letova!

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Oluja stigla i do juga SAD

Predviđa se da će čak i Florida, sunčana država, doživeti najhladniji Božić u 30 godina.

Nacionalna meteorološka služba (NWS) saopštila je da su do kraja ove sedmice u nekim delovima zemlje moguće temperature od minus 45 stepeni Celzijusa.

NWS je to nazvao zimskim meteorološkim događajem koji se događa jednom u generaciji, posebno jer oluja doseže područje Velikih jezera, gde se očekuje da će njen pritisak dosegnuti ekvivalent uragana kategorije 3.

Guverneri Kentakija i Severne Karoline proglasili su vanredno stanje.

Očekuje se da snežni uslovi i ledeni putevi donesu do haosa u saobraćaju ovog vikenda.

Stotine letova iz Denvera i Čikaga je već otkazano. Čikago je upozoren da se pripremi za jake snežne padavine koje počinju u četvrtak i koje će biti praćene udarima od 80 km/h.

Kako se oluja bude razvijala, meteorolozi predviđaju da će se pretvoriti u “ciklon bombe”.

Ciklon bomba je naziv za oluju koja se brzo pojačava, sa centralnim vazdušnim pritiskom koji pada na najmanje 24 milibara za 24 sata. Oni se nazivaju ciklon bombama zbog eksplozivne snage uzrokovane brzim padom pritiska. Takve oluje donose vremenske prilike u rasponu od mećava preko jakih grmljavina do obilnih padavina.

POVEZANE TEME:

ČAROLIJE ŽIVOTA U ČIKAGU: Počela je sezona kojota, evo šta treba da znate! (VIDEO)

JUGO-MANIJA U SAD: Ameri kupuju Zastavine polovnjake za ogromne pare, a ovaj model je posebno tražen!

UPRKOS KATASTROFI NA GRANICI: Bajden traži ukidanje restrikcija za tražioce azila u SAD!

Izvor: Mediji
Foto: Chicago Sun-Times

YOU MAY LIKE