Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 5mph NE
Humidity: 85%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

OTAC UTOPLJENOG DEČAKA NEUTEŠAN: Od svih na Adi, jedino je moj sin pokušao da pomogne drugu!

Otac dečaka koji je pokušao da spase druga od davljenja pa se i sam utopio u Savskom jezeru na Adi Ciganliji neutešan je i slomljen od bola.

-Imam i mlađeg sina, koji je u školi u Sremčici završavao osmi razred i slavili su, pa je krenuo kod njega da mu se potpiše na majicu i da se vesele, jer mu je brat najavio da će doći i trubači – priča utučeni otac.

-Negde na pola puta pozvala ga je devojka, koja je osmi razred, da dođe kod nje na Adu, gde ona slavi kraj osnovne škole sa društvom.

On se malo dvoumio i odlučio da ode kod nje.

-Kažu mi da je bilo mnogo dece i da je njih 30 skočilo u vodu sa pontona kod tornja na Adi, a sa njima i njegov drug. Moj sin nije hteo da se kupa. Onda je taj njegov drugar počeo da viče, da lupa rukama po vodi, a oni su u prvi mah mislili da se on šali, glupira i da ih plaši. Kad je moj sin shvatio da je ozbiljno i da se davi, devojci je dao telefon i na brzinu se skinuo u gaće da skoči da mu pomogne, ali kako se taj drug primakao pontonu odlučio je da mu pruži nogu da se uhvati, a rukama se držao za ponton. Na žalost, drug kad ga je uhvatio, povukao ga je i on je upao u vodu. Moj sin je bio odličan plivač, ali kažu mi da su se najverovatnije upetljali i zamrsili u travu, koja je tu vrlo žilava i ne može da se iščupa.

PROČITAJTE VIŠE:

Otac kaže da je tad bio kod kuće i da ga je zvala devojka sa sinovljevog telefona:

-Kad je zazvonilo oko 16.50 časova pomislio sam da su se prskali ispred škole mlađeg sina, da su potpuno mokri, pa sad zovu da im donesem suve stvari da se presvuku. Međutim, progovorila je njegova devojka, kaže “dođite brzo, skočio je za drugom u vodu i nisu izašli”. Rekao sam joj da istrči na šetalište da traži pomoć i ona je to učinila, ali nikoga nije bilo. Druga deca su se uplašila i razbežala. Ja sam dojurio, ni sam ne znam kako. Kad sam došao žive duše nije bilo, da neko priđe i pomogne. Samo je ta devojčica klečala sama na pontonu kraj vode i plakala. Dete je bilo u potpunom šoku.

Otac kaže da nikoga ne krivi, niti osuđuje, da bi on sve isto uradio kao njegov sin i da je jedino želeo da zna istinu kako se sve dogodilo.

Dečak je tog dana završio drugi razred Saobraćajne škole u Zemunu, smer lakirer. Njegova razredna potpuno potresena i uplakana došla je kod oca da mu izjavi saučešće.

Otac i dalje pun bola, ali i snage da priča o svom sinu, kaže nam da je on u “Poršeu” pohađao praksu i da su tamo svi bili fascinirani koliko je odgovoran i vredan.

-Imao je u sebi onu vojničku disciplinu. Bio je neustrašiv, jak, razvijen, trenirao je svako veče u teretani. U osnovnoj školi nije bio dobar đak, ali se u srednjoj uz pomoć razredne i drugih nastavnika popravio, počeo da uči i postao odličan đak. Kažu mi da je bio đak za primer u Saobraćajnoj školi, najbolji u razredu. Eto, od svih tamo na Adi, on je jedini pokušao da pomogne drugu – kaže otac.

POVEZANE TEME:

TAJNA MOKRE GORE: Najlepše selo na svetu krije brojne izvore lekovite vode, a evo šta su o njima rekli Tarabići!

POTOMCI RIMSKIH CAREVA: Naučnici sa Harvarda uporedili srpski i starobalkanski gen, evo šta su otkrili!

STRAHINJA UPECAO GRDOSIJU: Iz Zaovinskog jezera izvukao štuku od skoro 10 kila! (VIDEO)

Izvor: Kurir
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE