Chicago, IL
48°
Fair
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 3mph E
Humidity: 45%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
46°F
45°F
45°F
45°F
45°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 52°F
64°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

OTAC SRĐANA ALEKSIĆA: Dirnulo me što trg u Srbiji nosi ime mog sina!

Srđan Aleksić (26), mladić iz Trebinja, preminuo je 27. januara 1993. godine braneći prijatelja Alena Glavovića i hrabrim činom postao sinonim humanosti. Mnogi gradovi u zemljama bivše Jugoslavije nazvali su ulice i trgove po ovom hrabrom mladiću, a među njima je i Trg Srđan Aleksića u Novom Pazaru.

Grupa pripadnika Vojske Republike Srpske je 21. januara pre 29 godina legitimisala prisutne u jednom trebinjskom kafiću. Među njima je bio Alen Glavović. Počeli su da ga maltretiraju i tuku.

Tada je Glavoviću u pomoć priskočio drug, Srđan Aleksić. Vojnici su ga zbog toga brutalno pretukli, a on je od zadobijenih povreda pao u komu i preminuo šest dana kasnije, 27. januara.

Trg u Novom Pazaru danas nosi ime ovog hrabrog mladića, a upravo na ovom trgu na godišnjicu smrti novinar Vijesti je razgovarao sa Srđanovim ocem.

Rade Aleksić je rekao da mu je na godišnjicu smrti sina teško, iako je on čvrst i hrabar čovek.

“Ovi dani mi teško padaju jer sam izgubio sina Srđana na današnji dan, a godinu i po pre Srđana izgubio sam mlađeg sina Vujadina, tako da je to dvostruka rana”, rekao je Rade Aleksić iz Trebinja juče za RTV Novi Pazar.

On je rekao da je danas, kad su prošle godine, “nije više tužan čovek, već je ponosan čovek”.

“Čovek koji je stekao prijatelje u svakom dobrom čoveku, a naročito sam se obradovao kada sam saznao da ste vi u Novom Pazaru dali Srđanu počast imenujući svoj trg njegovim imenom. Od svega me najviše dirnuo trg u Novom Pazaru, čuo sam da je to trg na kojem se mladost skuplja”, rekao je on.

On je rekao da je u mladosti često odlazio u Novi Pazar i da su mu se mnogo svideli ljudi koji žive u njemu.

“Radni ljudi, od reči, od ponosa. Jako sam se obradovao što je to baš tu, u Novom Pazaru, među čestitim i dobrim ljudima, koji znaju da cene odvajkada šta je to čovek, šta je radnik, šta ima vrednost”, poručio je otac mladića.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Telegraf.rs
Foto: Društvene mreže

YOU MAY LIKE