Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 54%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
34°F
32°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 36°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

“OTAC JE DAVAO INSTRUKCIJE, OTMIČARI SU SE UPLAŠILI JEDNE STVARI”: Makedonski tužilac otkrio jezive detalje ubistva male Vanje!

Makedonski tužilac Gavril Bubevski je na konferenciji za novinare povodom ubistva 14-godišnje Vanje G. i Panče Žežovskog iz Velesa otkrio da je Vanja kidnapovana sa ulaza u zgradu u kojoj je živela. Kako je naveo, otmičari su se uplašili kad je majka izašla u javnost i zatražila pomoć i zbog toga su maloletnicu ubili.

„Otac je učestvovao u davanju instrukcija kada će devojčica sama izaći, ali ne sumnjamo da je počinio najteže krivično delo. Imao je određenu komunikaciju sa članom grupe koji je u bekstvu. Svi umešani su identifikovani. Saslušana su trojica osumnjičenih. Imamo priznanje o toku događaja, ko je šta radio i ko je za šta bio zadužen. Reč je o dva krivična dela, otmici radi zarade i ubistvu“, naveo je tužilac.

Bubevski kaže da je postupak za oca Vanje u fazi istrage.

„Mora biti određen pritvor da bi se sve dokumentovalo. Uspaničili su se jer im je već postalo jasno da se stvara panika i da je angažovana policija, pa su odlučili da ubiju devojčicu. A nije nam jasno da li je motiv bio lični interes. Ne znamo sve tačno, ovo je iz njihovih izjava. Priču treba detaljno potvrditi“, rekao je Bubev, prenosi skopjeinfo.

PROČITAJTE VIŠE:

DETALJI ZLOČINA KOJI JE POTRESAO BALKAN: Otmicu male Vanje organizovao otac, dete mučili pre ubistva!

PODVIG O KOJEM PRIČA ČITAV BALKAN: Marko zaustavio voz koji je iskočio iz šina, mašinovođa ostao zatečen!

“POKUŠAVAM DA SE SETIM KAD JE NASMEJAN IZLAZIO ODATLE”: Potresne reči majke ubijenog dečaka o životu posle tragedije u Ribnikaru!

Izvor: Nova.rs
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI; Facebook; Screenshot/Министерство за внатрешни работи

YOU MAY LIKE