Connect with us

Srbija

OSVOJITE “ZELENU KARTU”: Vodimo vas korak po korak do američke vize

Published

on

Apliciranje je besplatno i obavlja se jedino na sajtu dvlottery.state.gov, a iz ambasade naglašavaju da zainteresovani obrate posebnu pažnju na uvedene promene i novine

Oko 55.000 građana širom sveta ima pravo da najkasnije do 5. novembra konkuriše za američku useljeničku vizu, čuvenu “zelenu kartu”, zbog čega je ambasada SAD pripremila instrukcije za prijavljivanje na DV2021 lutrijski program.

Apliciranje je besplatno i obavlja se jedino na sajtu dvlottery.state.gov, a iz ambasade naglašavaju da zainteresovani obrate posebnu pažnju na uvedene promene i novine.

Onima koji bi da iskušaju sreću savetuje se da pre popunjavanja formulara uputstva pravilo pročitaju, jer nosilac programa može samo jednom da popuni zahtev.

U toku je prijem aplikacija za učešće u DV-2021 lutrijskom programu dodele iseljeničkih viza! Ako ste zainteresovani i…

Posted by U.S. Embassy Belgrade on Четвртак, 10. октобар 2019.

Pored osnovnih podataka poput imena i prezimena, mesta rođenja i stanovanja, datuma rođenja, broja telefona, mail adrese i sl., potrebno je da se upišu i bračni status, stepen obrazovanja i spisak članova porodice (dece u slučaju da ih imaju). Poseban naglasak se stavlja na izbor fotografija koje moraju da budu u određenim dimenzijama i posebnog kvaliteta.

Prijave se šalju isključivo elektronskim putem, a nakon uspešno završenog apliciranja dobija se jedinstveni broj. Broj je obavezno sačuvati kako bi se proverio status u toku sledeće godine, počev od 5. maja do 30. septembra 2020. godine.

Ambasada nije u obavezi da obaveštava učesnike o ishodu lutrijskog programa, tako da se učesnicima savetuje da sami, bez posredstva agencija i drugih pojedinaca, provere svoj status.

Oko osam miliona ljudi iz svih delova sveta zainteresovani su za lutrijsko izvlačenje “green card” koje se svake godine vrši kompjuterski. Aplikanti na kraju odlaze u ambasadu SAD na intervju i jedino tada plaćaju troškove viziranja.

Srećno!

Video vodič pronađite ovde:

PODRŽITE RAD SERBIAN TIMES-a, donirajte putem ovog linka.

TEKST: Sanja Ilić FOTO: Ambasada SAD


Advertisement