Chicago
72°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 75%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 1
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

OSVETA ZELENSKOG ZA ODESU: Rusi neutralisali napad dronova na Moskvu, usledio napad na Krim, pogođeno skladište municije! (VIDEO)

Moskva je rano jutros napadnuta dronovima iz pravca Ukrajine, ali su oni presretnuti i uništeni, a žrtava nije bilo, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Fragmenti dronova pronađeni su na dva kilometra zgrade ministarstva.

Ministarstvo odbrane je to nazvalo “terorističkim napadom”, dok je gradonačelnik Sergej Sobjanin naveo da su pogođena dva nerezidencijalna objekta oko četiri sata ujutru. Nije jasno da li su dronovi udarali u zgrade kada su oboreni, ili su namerno pogođene zgrade.

Iz Kijeva nije bilo komentara. Ukrajina skoro nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije ili na teritoriji pod ruskom kontrolom u Ukrajini.

Ratovanje iznad Krima

Jedanaest ukrajinskih bespilotnih letelica je oboreno vatrom ruske protivvazdušne odbrane ili ometano i srušeno sistemima za elektronsko ratovanje iznad Krima, izjavio je danas guverner Krima Sergej Aksjonov.

Naveo je da je pogođeno skladište municije na severu poluostrva.

„Jedanaest neprijateljskih dronova je oboreno od strane ruske protivvazdušne odbrane ili ometano sistemima za elektronsko ratovanje na nebu iznad Krima. Ipak, pogođeno je skladište municije u Džankojskom okrugu“, napisao je Aksjonov na Telegramu.

Naveo je da su fragmenti pogođenih dronova oštetili jednu privatnu kuću u Kirovskom okrugu, prenosi TASS.

Rusija ima vojnu vazduhoplovnu bazu u blizini Džankoja, navodi Rojters.

PROČITAJTE VIŠE:

SRPSKI KAMION DRUGI NAJLEPŠI U AMERICI! Naša kompanija osvojila srebrnu medalju na izboru za najlepšeg “teškaša” SAD! (VIDEO)

INTERVJU, MILOŠ VESIN: O braku i razvodu, ljubavi i emocijama, deci i roditeljima, depresiji i narcisoidnosti, veri i virusima… (VIDEO)

AMERIKANCI SE NAVUKLI NA SRPSKE RAKIJE: “Konačno su shvatili razliku između votke, viskija i šljivovice!” A ovo je najskuplja srpska rakija na svetu! (VIDEO)

Izvor: Kurir / Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @svtv_news

YOU MAY LIKE