Connect with us

događaji

OSMEH ZA KOSMET: Studenti iz Srpske i Srbije podelili paketiće deci u enklavama!

Published

on

Tradicionalna humanitarna akcija studentske organzacije Srpski politički forum iz Beograda – Osmeh za Kosmet – ove godine je bila zajednička akcija H.O. Kosovsko Pomoravlje, organizacije Sistem vrednosti, Udruženja studenata Republike Srpske u Srbiji, Udruženja studenata Fakulteta političkih nauka u Banja Luci, Organizacije Digitalna Srbija, a uz podršku Organizacije srpskih studenata u inostranstvu.

Donacije za akciju prikupljane su u okviru on-lajn kampanje „Podeli radost – srcem uz srce Srbije“, a poklone za decu iz Cernice, Vitine i Goraždevca, u ime svih učesnika, podelili su članovi H.O. Kosovsko Pomoravlje drugog i trećeg dana Božića.

NISU ZABORAVLJENI: Pokloni završili u pravim rukama

Kako ističu, ovogodišnjom akcijom želeli su da obraduju „decu koja odrastaju u enklavi, u svega nekoliko ulica kojima mogu da se kreću i čije se detinjstvo odvija u izolaciji. Naviknuti na ograničeno kretanje, neizvesnost i manjak informacija, strah od toga da će ponovo biti odvojeni od ostatka svoje zemlje, daleko je nadvladao strah od virusa.“

SREĆI NEMA KRAJA: Deca iz Cernice, Vitine i Goraždevca sa novogodišnjim paketićima

Paketići su podeljeni deci u Cernici, Vitini i Goraždevcu, a deci iz udaljenih metohijskih sela poklonjeni su tableti kako bi lakše pratili onlajn nastavu.

Izvor: Pokreni.rs Foto: H.O. Kosovsko Pomoravlje

Advertisement