Chicago, IL
39°
Sunny
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 73%
Pressure: 29.74"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
41°F
43°F
45°F
45°F
45°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 36°F
61°F / 52°F
64°F / 28°F
37°F / 27°F

Published 2 years ago

By admin

ORLOVI SLETELI U BEOGRAD: Herojima nacije priredjen spektakl na aerodromu!

Fudbaleri Srbije su juče napravili podvig u Lisabonu, budući da su pobedili Portugal sa 2:1 i na taj način su se direktno plasirali na Svetsko prvenstvo. A dan kasnije jedan deo naših reprezentativaca doputovao je u Beograd, gde ih je dočekalo više stotina navijača, koji su nagradili “orlove” aplauzima, skandiranjem, dok su deo dočeka bili i trubači.

“Orlovi” su dočekani uz vodene lukove i veliku zastavu, što je praksa za dočeke naših sportista posle ostvarenih velikih uspeha.

A euforija je nastala kada su na VIP ulaz aerodroma izašli fudbaleri predvođeni Draganom Stojkovićem Piksijem. Napomene radi, nisu svi reprezentativci stigli u Beograd, pošto su pojedinci imali obaveze u klubu, pa su se u našem glavnom gradu pojavili Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović, Andrija Živković, Luka Jović, Stefan Mitrović, Filip Kostić, Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Aleksa Terzić i Dušan Vlahović. Sve njih su, na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem navijači pozdravili.

– Šta je odlučilo da odemo na Mundijal? Pa, selektor. Šta je drugo moglo da odluči? Pokazali smo da možemo da igramo sa svima. Ne razmišljamo još o žrebu, sada ćemo da uživamo i proslavimo ovaj uspeh – rekao je Aleksandar Mitrović, strelac presudnog gola u Portugalu, neposredno po sletanju na aerodrom “Nikola Tesla”.

Naš napadač je zatim dodatno objasnio šta je sve doneo Dragan Stojković nacionalnom timu.

– Selektor je doneo ofanzivni fudbal, nešto što nismo imali. Napravio je tim, napravio je kolektiv, nešto što nismo imali. Bilo je to veliko veče, daje nam dodatnu motivaciju

On je istakao da nije verovao pre godinu dana u ovakav ishod posle promašenog penala protiv Škotske.

– To je fudbal. Život piše romane. Lepa priča koju ću da pamtim. Naučio sam mnogo. Lepo veče i teških godinu, sve se vratilo sve se naplatilo.

I upravo je Mitrović bio prva zvezda prilikom sletanja na aerodrom, budući da je nekoliko stotina navijača skandiralo njegovo ime, uz onu poznatu parolu “Mitro’s on fire”, koju mu skandiraju i navijači Fulama.

Selektor Dragan Stojković Piksi je po sletanju istakao da sanja o tome da ode kući.

– Čekali smo da se vratimo kući i dočekali bogu hvala. Sve je u najboljem redu, Srbija je slavila zasluženo. Sanjam da odem kući. Previše je bilo pritiska u rezultata i igre – rekao je selektor Srbije, a onda i naglasio koliko očekuje od igrača u budućnosti:

– Njima tek predstoji svetla budućnost.

Izvor: Direktno Foto: Twitter @FSS

YOU MAY LIKE