Chicago
72°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 75%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 1
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 2 weeks ago

By Serbian Times

ORBAN POSLAO JAKU PORUKU: Srbi nisu problem, nego rešenje za Balkan!

Predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban poručio je dana u obraćanju na Demografskom samitu u Budimpešti da Srbi nisu problem nego rešenje za Balkan.

„Dugo smo živeli zajedno i znamo sa čime se suočavaju“, rekao je Orban, koji je pozdravio učešće srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović.

Premijer Mađarske je rekao da se Balkan suočava sa brojnim izazovima i da je stabilnost regiona važna. Govoreći o demografiji, Orban je rekao da su u Evropi napadnute osnovne porodične vrednosti, ali da Mađarska neće odustati od zaštite porodice.

„U Evropi imamo progresivnu i liberalnu elitu. Umesto važnih pitanja, kao što je demografska budućnost, oni se bave glupim i nevažnim pitanjima“, rekao je Orban, prenela je Srna.

On je rekao da je zabrinjavajući odnos prema porodici jer se nameću teme o važnosti individualizma.

Prema njegovim rečima, razmišljanje zapadne elite je davno viđena i strašna noćna mora, a stanje svesti određuje budućnost.

„Organizacija ovog samita nije samo dobra stvar nego je obaveza prema budućnosti, deci i civilizaciji. Mađarska je inkubator konzervativne politike. Nudimo efikasna rešenja i imamo mnogo projekata koje se odnose na saradnju države i crkve, uz moderno obrazovanje, ali najvažnije ostaje pitanje demografske slike“, dodao je Orban.

PROČITAJTE VIŠE:

“PONAVLJA ISTE GREŠKE KAO MILOŠEVIĆEVE”: Iguman Sava Janjić uputio snažne reči Aljbinu Kurtiju!

SUDNJI DAN U LIBIJI: Nema dovoljno vreća za sve mrtve, nestaje hrane za bebe, moguće i preko 20.000 stradalih! (VIDEO)

SRBIN IZVEO LUDAČKU PREVARU U ZAGREBU: Ušetao u policijsku stanicu sa maskom, ukrao identitet biznismena, pa pokušao ovo! (FOTO)

Izvor: Nova.rs
Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

YOU MAY LIKE