Chicago, IL
37°
Fair
5:59 am7:38 pm CDT
Feels like: 32°F
Wind: 6mph W
Humidity: 60%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
37°F
39°F
43°F
46°F
48°F
MonTueWedThuFri
66°F / 54°F
64°F / 37°F
45°F / 37°F
55°F / 46°F
59°F / 57°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

OPSESIJA KOJA JE KOŠTALA ŽIVOTA NIKOLU TESLU: Svojim ritualima je izluđivao osoblje hotela “Njujorker”

Nikola Tesla stvorio je brojne izume bez kojih danas ne bi mogli ni da zamislimo život. Međutim, jedan od “najvećih umova” imao je opsesivno-kompulzivni poremećaj zbog čega je postao opsednut brojem tri.

Tesla je nakon što je izgubio naklonost bogatih investitora pao u depresiju. Život mu se raspadao a onda je njegovo kompulzivno ponašanje, koje ga je, inače, pratilo tokom celog života, došlo do izražaja. Opsednutost brojem tri je poprimila neverovatne razmere. Tesla bi tokom večeri složio 18 salveta jer je taj broj deljiv sa tri.

Sobu u hotelu tražio je tako da njen broj bude deljiv sa tri. Insistirao je da mu svako jutro donesu 18 peškira. Razlog je bio isti kao i kod salveta. Inače, Tesla je precizno određivao masu hranu koju bi jeo. Brojao je pokrete viljuškom pre nego što proguta hranu.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Rođen 1856. godine, srpski naučnik Tesla je već od malih nogu pokazivao svoje neverovatne umne sposobnosti. U svom naizgled neograničenom mozgu mogao je da “sačuva” čitave knjige i logoritamske tablice, da izdrži budan duga razdoblja, kao i da lako uči nove jezike. Tesla je umro 7. januara 1943. godine, u 86. godini sam i u dugovima, na 33. spratu hotela Njujorker, a kao uzrok smrti navodi se srčani udar.

POVEZANE TEME:

ODGOVOR NA VEČNO PITANJE: Evo šta je Nikola Tesla mislio da se događa posle smrti!

OVAKO JE SAHRANJEN NIKOLA TESLA: Amerika je dostojanstveno ispratila tvorca 21. veka uz ‘Tamo daleko’ (VIDEO)

KAKO SE HRANIO GENIJE: Nikola Tesla je imao stroga pravila ishrane, a evo šta nikada nije radio!

Izvor: Espreso
Foto: Wikimedia Commons

YOU MAY LIKE