Chicago, IL
63°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 51%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 0
3 am4 am5 am6 am7 am
61°F
61°F
61°F
61°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

OPOZICIJA OSVOJILA BEOGRAD? Vučić uzeo skoro 60 odsto na predsedničkim izborima!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz izbornog štaba Srpske napedne stranke i saopštio preliminarne rezultate izbora.

„Procenjujemo da je na izbore izašlo oko 3.840.000 ljudi, dakle najveći broj ljudi u poslednje vreme. Sem bespotrebnih tenzija jer je neko želeo da napravi provleme, suštinski je sve prošlo u najboljem redu i miru. Kada neko nosi sigurne spiskove, to nit je zabranjeno niti bilo šta slično, kao i o tome ko ide kod bolesnih ljudi, ali to su sitnice. Želim da čestitam svim političkim takmacima“, rekao je Vučić na početku i dodao:

„Srbija će morati da se opredeli kako i na koji način će u budućnosti. Što se tiče stranke koju vodim, nemam sumnje da će se razgovarati sa svim političkim faktorima jer nas čekaju ne laka vremena. Onima kojima je sve lako u kampanji, za nih svakako neće biti mesta u Vladi. To važi Vladu Republike Srbije i gradsku vlast“.

On je saopštio i rezultate SNS-a o parlamentarnim izborima.

“Imamo preciznije podatke i izbore sa Kosova i Metohije, imamo i najveći deo iz inostranstva. Lista Zajedno možemo sve osvojila je 44 odsto glasova, lista Za ujedinjenu Srbiju 13,6, lista Ivica Dačić 11,4, Miloš Jovanović 5,3, Moramo 4,7 i 3,8 Zavetnici i Dveri”, rekao je Vučić i osvrnuo se na rezultate predsedničkih izbora.

“Predsednički rezultati su sledeći: Zdravko Ponoš je dobio 17,7 odsto glasova, Miloš Jovanović 5,9, Milica Đurđević 4,5 i 4,4 Boško Obradović. Ja sam dobio 59,9 odsto”, saopštio je Vučić i zaključio:

“Uspeo sam da uradim nešto što niko u Srbiji nikada nije uspeo. Jedini sam koji je dva puta pobedio u prvom krugu”.

Kada je reč o rezultatima beogradskih izbora, Vučić je istakao da će oni biti poznati u narednom periodu, ali da je uveren da je Srpska napredna stranka i tu osvojila većinu.

“Mislim da u gradu ima mnogo opcija koje se pružaju, ali to nije nešto što će se znati za dan. I tu će SNS naravno biti najveći i deo gradske vlade, tako mi deluju brojevi, ali da sačekamo do kraja”.

OPOZICIJA TVRDI: Pobedili smo u Beogradu

Opozicija objavila da imaju većinu u Beogradu. Želim da vam objavim da opozicija ima većinu u Beogradu Kad kažem opozicija, mislim na našu kaoliciju, koaliciju Moramo i koaliciju NADA“, saopštio je Kuzmanović i dodaje:

“Naravno, na nekim biračkim mestima su izbori trajali skoro do 22 časa. Na mnogim mestima su predsednici biračkog odbora prekidali glasanja”, rekao je Branislav Kuzmanović.

RIK će sutra objaviti rezultate

Republička izborna komisija saopštila je da će prvi preliminarni rezultati izbora biti saopšteni sutra u 20 časova, a da se do tada rezultati mogu pratiti na veb prezentaciji.

Prema podacima Cesida na osnovu 70,5 odsto obrađenih podataka na prvom mestu je predsednički kandiat Aleksandar Vučić, kandidat koalicije “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” sa 59 odsto glasova, zatim sledi Zdravko Ponoš, kandidat koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije” sa 17,6 odsto glasova.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Instagram @buducnostsrbijeav

YOU MAY LIKE