Connect with us

Balkan

ONI VRAĆAJU VERU U LJUDE: Nikšićki bokser donirao bubreg ženi koju ne poznaje, a novac za operaciju dao privrednik iz Bara (VIDEO)

Published

on

Bokser Ratko Drašković odlučio je da, doniranjem bubrega, spasi život sugrađanki Radmili Raičević, koju do ove odluke nije ni poznavao.

Ratka Draškovića u Nikšiću i šire znaju svi koji vole boks. Svoju karijeru završava 30. jula za kada je zakazan njegov poslednji i to humanitarni meč.

Kaže da je pre pet godina sanjao da donira bubreg. Da to definitivno i učini, odlučio je pre nešto više od godinu dana.

“Јa sam rekao da hoću da dam bubreg. Ne interesuje me ni politička ni verska, nikakva pripadnost, samo kome je najpotrebnije”, rekao je Drašković za RTRS.

Lekari u nikšićkoj bolnici rekli su mu da je novi bubreg najpotrebniji Radmili Raičević, koja je već tri godine na dijalizi.

“Tog momenta nisam znao ni ko je, ni šta je, samo sam pitao kad mogu tu devojku da upoznam. On je rekao da je sutra na dijalizi, a da ja počnem vaditi nalaze”, ispričao je Ratko kako je to sve krenulo.

Da bi transplantacija u Turskoj bila moguća, bilo je neophodno obezbediti i novac. Privrednik iz Bara Goran Đurović obezbedio je 44.000 evra, koliko je Radmili nedostajalo za operaciju.

“Ono što me je najviše ponukalo, pored toga da spasimo jedan život, jeste to da je naš bokser Ratko Drašković bio spreman da da deo svoga tela. Za takav gest i čin, iskren da budem, prema nekome koga ne znam, ja nisam imao hrabrosti”, rekao Đurović.

Radmila za Ratka i Gorana kaže da su retki ljudi, koji su joj vratili veru u humanost.

I kada okači rukavice o klin, boksera Ratka Draškovića njegovi Nikšićani imaće po čemu da pamte.

Uz bubreg, koji će dati Radmili, Drašković je odlučio da pomogne i lečenje devojčice iz ovog grada koja boluje od epilepsije. Sav novac sa njegovog poslednjeg meča u bokserskoj karijeri biće uplaćen za njenu operaciju u Turskoj.

Izvor: Kurir Foto: Youtube

Advertisement