Chicago
37°
Mostly Cloudy
6:56 am5:13 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 17mph W
Humidity: 80%
Pressure: 29.98"Hg
UV index: 1
WedThuFri
41/36°F
43/32°F
34/25°F

Published 2 years ago

By admin

ONI SU PAJA I JARE SAVREMENOG DOBA: Mladići tek ušli u dvadesete, ali ne libe se nikakvog posla! (FOTO)

Ako vas na putu susretne stari zeleni “tamić” u njemu se najverovatnije nalazi vredni majstorski tandem. Omladinci, koji iako tek zakoračili u dvadesete već iza sebe imaju nekoliko godina težačkog radnog staža i žuljeve na još uvek dečjim rukama.

Dva Marka su dva najbolja druga, ortaci u poslu i svetao primer mladića koji svoje tinjedzerkse dane ostavljaju iza sebe, ne libeći se nijednog posla, a često ih nazivaju Paja i Jare savremenog doba. Oni grade kuće, šaluju, betoniraju i postavljaju teške kamene ploče.

“Sve to prođe kroz naše ruke i po nekoliko puta. Kamene ploče treba preneti iz rudnika na lokaciju, zatim se obrade na frezi u debljinu koju želiš i uklopiš da to bude lepo kada se izfuguje. Iako sam zavrišio za automehaničara, put me je naveo da odem u građevince, što mi je na neki način bio veći izazov. Već peta sezona kako samostalno da radim, a zanat sam naučio od starijeg majstora koji me je uveo u posao a kasnije sam dosta i sam naučio što se tiče kamena”, rekao je za RINU majstor Marko Radovanović.

Prvo vreme je u radne pohode išao sam, a onda mu se pre tri godine pridružio imenjak i prijatelj. Zeleni “tamić” koji je njihov zaštitni znak služi im za prevoz materijala, ali kad prekorače radno vreme, vrlo često i kao kamp kućica.

“Uspeli smo da uštedimo i prošle godine ga kupili. Tako nam je obavljanje poslova mnogo olakšano, jer materijal natovarimo za 15 minuta i brzo stignemo na lokaciju. Dok nismo kupili “tamić” dosta smo se namučili oko tog transporta. Za ovoh godinu dana još uvek nas nije izdao nijednom, niti se pokvario. Gde god smo se uputili, od Beograda do Crne Gore išao je bez greške“, rekao je ovaj vredni majstor.

PROČITAJTE JOŠ:

DEJAN RISTIĆ – ISTINA O BOJU NA KOSOVU: Ko je bio heroj, ko izdajnik, zašto su Turci izmislili Obilića i ko je zaista ubio Murata? (VIDEO)

SRBIN NA FORBSOVOJ LISTI: Nikolina kompanija velika pretnja po Amazon i Epl!

SUPERHEROJ IZ ZENICE ZADIVIO PLANETU: Mališan koji je rođen bez obe ruke niže medalje u plivanju!

Ova dva mladića gde god su krenuli na put i kakav god posao radili imali su podršku roditelja i porodice. Sve što do sada imaju stekli su svojim poštenim radom i ponosni su na to. Nadaju se novim izazovima, a kad su ljudi mladi, voljni da rade i sebi obezbede sve što požele, kažu da nijedna kamena ploča nije toliko teška.

Izvor: Rina Foto: Rina

YOU MAY LIKE

KAKVA SCENA USRED AMERIKE: Najveći MMA borac svih vremena završio karijeru uz “Himnu za spas Srbije”! (VIDEO)
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
A NIKO JOJ NIJE VEROVAO: Srpska pevačica sinoć je bila na dodeli Gremija sa Bijonse i Adel!
UGLEDNI LEKAR SUPRUZI NANEO STRAŠNE POVREDE: Dobio 30 dana pritvora, isplivali jezivi detalji!
ZOVU JE “KRALJICA TROTOARA”: Švajcarski mediji srpsku pevačicu proglasili najpopularnijom prostitutkom!
MOŽE SE ŽIVETI OD UMETNOSTI U SRBIJI: Svojim slikama i lepotom Danica napravila ozbiljan biznis na društvenim mrežama!
AMERIKANKA IZVREĐALA NOLETA I SRPSKI NAROD: Ne priznajem Đokovićevu titulu, Srbi imaju sindrom žrtve!
VELIKI DAN ZA NJUJORŠKE SRBE: Patrijarh služio prvu liturgiju u crkvi Svetog Save otkako je ona izgorela na Uskrs 2016. godine (VIDEO)