Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 11mph SW
Humidity: 44%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
57°F
54°F
50°F
48°F
46°F
ThuFriSatSunMon
52°F / 36°F
41°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 50°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

ONI SU OSVETLALI OBRAZ SRBIJE U ČIKAGU: Tri autsajdera u trci koja je veća od života (VIDEO)

Maraton nije obična trka. Maraton je više od sporta. Oni koji ga dugo trče kažu da je on više borba sa samim sobom nego sa drugim maratoncima.

Ovogodišnji čikaški marathon na kome je učestvovalo neverovatnih 40 hiljada ljudi po očekivanju je završio pobedom neprikosnovenih, za maraton Bogom danih Kenijaca, a neuništivoj Rut Čepgnetič je za samo 14 sekund izmakao svetski rekord.

Ipak, nisu svi došli u Čikago da bi trčali za nagrade rekorde. Trojica Srba, Goran Radovanović, Predrag Vlatković i Jovan Šatrić došli su u drugi najveći srpski grad na svetu sa željom da savladaju stazu dužine koju je jednom davno prešao onaj čuveni Filipides, jureći da Atinjanima javi o velikoj pobedi na Maratonskom polju, te da eventualno poboljšaju svoje najbolje vreme.

Niko od njih trojice se nikada nije aktivno bavio sportom, pa ni trčanjem, a zbližila ih je želja da istrče Šest veličanstvenih, najvećih maratona na svetu: Tokio, Berlin, Njujork, London, Boston i Čikago.

Po zanimanju muzičari (basista i bubnjar) i informatičar, njih trojica su pokušala da nam prenesu deo strasti koju osećaju dok trče ovu svojevrsnu trku smrti…

Pogledajte reportažu o ova tri vanserijska tipa na kanalu Serbian News USA…

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO: Nina Radonjić

YOU MAY LIKE