Chicago, IL
61°
Partly Cloudy
6:37 am5:30 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 11mph SW
Humidity: 44%
Pressure: 29.84"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
57°F
54°F
50°F
48°F
46°F
ThuFriSatSunMon
52°F / 36°F
41°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
61°F / 50°F

Published 11 months ago

By Serbian Times

ONE SU PRAVE HEROINE: Četiri Užičanke spasile dvoje dece iz nabujale Đetinje!

Užicem već dva dana odzvanja jedna rečenica – “One su naše heroine”. Ivana Miladinović, Marina Starčević, Stanimirka Smiljanić Raonić i Ana Gudurić zbog prelepog gesta ujedinile su ceo grad. Naime, ove hrabre žene učestvovale su u spasavanju dvoje mališana koji su spletom nesrećnih oklonosti upali u nabujalu Đetinju, a samo sekund ih je delio od tragedije.

Kako je objasnila Ivana, one sebe ne smatraju heroinama, ipak, kada dobijete divne komentare od celog grada, oni zauzimaju posebno mesto u srcu, a ovim ženama je najbitnije da su deca živa i zdrava. Priča nam da se sve dogodilo u nekoliko minuta, a kada je sa drugaricom Marinom krenula na kafu nije ni sumnjala da će sledeći dan svi pričati o ovom događaju.

-Marina i ja smo sedele u kafiću u blizini, mislim da je tu bio neki rođendan i deca su se igrala pored reke, skakutali su i u tom momentu ja sam rekla drugarici: “Bože, samo da neko ne upadne” i nakon toga čula se vriska. Deca koja su ostala na obali dovikivala su: “Upomoć, upalo je dete, ne zna da pliva”. Čim smo to čule drugarica i ja smo istrčale napolje, a za nama i druge dve žene koje su bile prisutne, Stanimirka Smiljanić direktorka Osnovne škole “Stari grad” i Ana Gudurić, profesorka srpskog jezika koja je i meni predavala – objašnjava naša sagovornica.

Četiri žene su bez razmišljanja dotrčale do obale reke, a u tom trenutku mogle su da vide samo glave mališana. Devojčica i dečak pokušavali su da isplivaju, međutim, kako je Đetinja vrlo nepredvidiva, voda ih je vukla nazad, te nikako nisu mogli da dođu do kopna.

PROČITAJTE VIŠE:

-Ja sam se nagnula sa kopna i pokušavala da ih dohvatim, a ostale žene su me pridržavale i pomagale mi. Kako sam pokušavala da uhvatim devojučicu, tako je nju vukla reka nazad, pa je bilo malo nezgodno. Ostale žene su me držale kako i ja ne bih pala, tako da sam ja bila van vode i pokušavala da dohvatim decu. Pokušavala sam da uhvatim devojčicu za ruke i za noge i na kraju smo nekako uspele da je izvučemo, a posle toga i dečaka koji je bio vrlo hrabar, sve vreme se sam držao za stene i održavao u vodi – objašnjava Užičanka.

Mnoge bi u ovakvom trenutku strah paralisao, ipak četiri junakinje na ovog neprijatelja nisu ni pomišljale, već im je bilo najbitnije da pomognu mališanima. Kako je i sama rekla, Ivana je na strah zaboravila, a preovladao je neki jači osećaj – osećaj da nekom možete da spasete život.

-Bili smo neopisivo srećni kada su se deca vratila na obalu. Čim su izašli osetili smo olakšanje, a deca nisu pustila nijednu suzu, već su bila izuzetno hrabra i srećna i bitno je da se sve dobro završilo – navodi Ivana.

Njihovi sugrađani su jednoglasni – one su za njih heroine i treba im dodeliti orden. Ipak, Ivana kroz smeh kaže da ni titula ni orden nisu potrebni, već je najbitnije to što su deca bezbedno izašla i tragedija je uspešno izbegnuta.

-Veoma je lepo što svi to tako posmatraju, hvala im na tome. Najbitnije je da smo doživeli srećan kraj i drago mi je što smo nas četiri zajedničkim delom uspele da pomognemo nekome – zaključuje Užičanka.

POVEZANE TEME:

“HOĆU DA MOJA DECA ODRASTAJU NA SELU”: Poznati glumac se vratio u zavičaj, gaji koze, proizvodi sir i surutku! (FOTO)

TRIJUMF ŽIVOTA: Na benzinskoj pumpi kod Surčina rođena zdrava devojčica!

MALI NIDŽA ŽIVI U PUKOM SIROMAŠTVU: Smrzava se u sklepanoj kući, zakovana paleta sprečava da ispadne iz kreveca!

Izvor: Telegraf
Foto: Užice Oglasna Tabla

YOU MAY LIKE