Chicago
70°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 80%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

ONA JE SUPER MAMA: Doktorirala na Oksfordu, u Srbiji vozi traktor i ima važnu poruku za roditelje! (VIDEO)

Karijera i želja da otkrije nova poglavlja života, nisu je omeli da se ostvari u najlepšoj ulozim majke, i to čak tri puta…

“Imam troje dece, bavim se sportom, plesom, modom i doktorirala sam na Oksfordu“, počela je svoju priču Mama Sinjorina, žena koja pobija sve tabue i živi je dokaz da snagom volje možete sve, prenosi Telegraf.

Kako kaže, nikada nije zastala, kontinuirano traži nova interesovanja i ulaže u sebe, ali i svoju decu.

-Kada sam upisivala fakultet, upisala sam se na Pravni,moram reći, protiv svoje volje, jer sam kao poslušno dete poslušala roditelje, koji su pravnici, te sam nekako sledila njihovu želju. Tek sam ga na drugoj godini zavolela, ali moram da naglasim da sam i tada imala sve desetke, učila sam, uprkos manjku ljubavi prema tome u to vreme. Paralelno sam upisala Bogosloviju, iz ljubavi i vere, želela sam da spojim prava i teologiju, da se možda bavim kanonskim pravom, ali život me je odveo u drugom pravcu. Prvo na magistarske, a potom i na doktorske studije u inostranstvo. Doktor pravnih nauka sam postala sa 27 godina – priča Sinjorina.

Budući da je bila student generacije, odlučila se za master studije u Budimpešti, odakle je išla dalje i stigla do Oksforda gde je provela nekoliko godina. Tamo doktorske studije traju tri godine i to je, ističe, kratak i intenzivan period, jer se bavite ozbiljnim istraživanjima.

@mamasinjorina Koju knjigu vi preporučujete😊? #mamasinjorina ♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

-Ali moram da kažem da je sve podređeno i prilagođeno nama koji se tamo školujemo. Bavila sam se raznim sportovima i učestvovala u svim aktivnostima koje su mogle da se iskoriste, to je jednostavno taj deo mene, koji voli sve da proba i sve me zanima. Moram da kažem da je osećaj neverovatan kada prisustvujete svečanosti dodele doktorske diplome u Oksfordu. Sve je vrlo tradicionalno, gotovo filmski, svečanost se odvija u staroj crkvi, nosite kapicu, plašt, hor peva u pozadini, kleknete i Biblijom vas kucnu po ramenu i glavi, to je jedan izvanredan osećaj i jako mi je drago da sam doživela to iskustvo i svima bih preporučila da ako mogu, pokušaju da se obrazuju u inostranstvu. Ili bar da putuju, u zavisnosti od mogućnosti, gde i koliko mogu, jer je kontakt, upoznavanje i izlaganje sebe drugim kulturama i običajima način da gradimo i razvijamo sebe – objašnjava.

Karijera i želja da otkrije nova poglavlja života nisu je omeli da se ostvari u najlepšoj ulozim majke, i to čak tri puta.

-Oduvek sam želela da imam troje dece i to mi se ostvarilo. Kada je u pitanju velika porodica, moram da kažem da je jako bitna discipolina, te sam ja tako, iako niko ne bi rekao, veoma stroga, pre svega prema sebi, ali i prema svojoj deci. Neki red mora da se zna, oni su trenirali i išli u školu uvek, čak i kada su bili malo prehlađeni. Onoliko koliko učite i ulažete u sebe, toliko više vredite, to sam pričala i svojoj deci – priča.

PROČITAJTE VIŠE:

Svoje talente nikada nije zanemarivala, već je nastojala da svaki dovede do savršenstva. Kako ističe, u životu je najbitnije slušati sebe, jer je pre godinu i po dana ona poslušala sebe, učila da crta i slika, a potom organizovala i svoju prvu modnu reviju.

-Nisam ni znala da imam talenat za crtanje dok nisam počela da se bavim time, volela sam uvek modu i to se tako uklopilo. Shvatila sam da imam talenat, sela sam i počela da crtam… I eto, nakon godinu i po dana, u centru Beograda se desila moja prva modna revija i ponosna sam na to, da neko mlado biće nosi moju kreaciju – kaže kroz osmeh.

Pored popularnosti na društvenim mrežama i svim lepotama koje je stvorila, Mama Senjorina se bavi i poljoprivredom, a za naš portal otkriva da čak zna da vozi i traktor.

-Sadim baštu na terasi, neke manje stvari. Volim da je organsko, koliko može biti, ali inače imam plac od dva hektara i tu gajim lešnike. Znam i traktor da vozim, a obožavam da kuvam i sadim začinsko bilje.

@mamasinjorina Šta je vama promenilo život😁? #mamasinjorina ♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

Ko bi poverovao da je posle svega usledio i ples sa šipkom.

-Ples sa šipkom je moja velika ljubav i pre svega jedan gimnsatičarski sport, nije to puko igranje, to je zahtevna tehnika i morate biti pripremljeni, jer vi kada se podižete, vi tada dižete celu svoju težinu, zašta je potrebna realna snaga. To su posebne tehnike i priprema, polako se ulazi u taj sport i vremenom se savladavaju elementi, kako na podu, tako i na visini. U početku, modrice su neizbežne, jer kožom se lepite za šipku, ali vremenom se koža navikne na taj pritisak i neprijatnosti nema. Svaki početak je težak, ali se u to ulazi postepeno i potrebne su godine da bi se došlo do vrhunskog nivoa. – objašnjava.

Na društvenim mrežama je postala poznata uz sina, a danas svoju popularnost koristi na način da prenosi svoja životna iskustva.

-Društvene mreže su došle spontano i ja sam veoma spontana na mom profilu. Govorim ono što ja volim da radim. Recimo, prenosim poruku da volim da čitam, brojim stotine i stotine pročitanih knjiga, da volim da učim, da stičem nove veštine i znanja. Moja poruka je da je obrazovanje veoma bitno i da ono omogućava napredak i razvoj, kako pojedinca, tako i društva. Nisam neko ko voli da sudi i deli savete, tako da na mom profilu samo želim da prenesem moja iskustva i moje afinitete. Ako se neko pronadje u tome i smatra da su moji videi edukativni i motivišući, biću srećna zbog toga – zaključuje Mama Sinjorina.

POVEZANE TEME:

JOVANA JE DOKTORIRALA NA OKSFORDU: Sada razvija lek za rak, a ovo je njen savet mladima u Srbiji!

15 GODINA ŽIVEO U DIVLJINI: Srbin bio cenjen lekar u Češkoj, a onda mu se život okrenuo naglavačke!

“VOLIM SRBIJU ALI SE NIKADA NE BIH VRATILA”: Gorana živi u Barseloni, za sat vremena zaradi 80 evra, a evo koliki su troškovi!

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen TikTok @mamasinjorina

YOU MAY LIKE