Chicago
64°
Fair
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 3mph N
Humidity: 78%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 0
SatSunMon
79/61°F
73/57°F
77/59°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

“ONA JE BOGINJA BLUZA”: Srpkinja Ana Popović predstavila novi album u Njujorku, Amerikanci odlepili!

Beograđanka Ana Popović, jedna od najtalentovanijih gitaristkinja današnjice, održala je 9. maja spektakularan koncert u prepunom klubu Iridium u Njujorku. Predstavila je kompozicije sa svog najnovijeg albuma “Power”, koji je izašao 5. maja ove godine, kao i neke ranije hitove.

Ana Popović je međunarodno poznata po svom sjajnom gitarističkom stilu i jedinstvenom glasu koji spaja moderne i klasične elemente bluza. Uz vrlo eklektičan zvuk, novi album je svojstvena kombinacija roka, bluza, gospela, soula i fanka. Na albumu se nalazi 11 pesama koje istražuju, između ostalog, teme snage, nade i otpora.

Povratak na njujoršku scenu dolazi nakon bitke koju je Ana Popović od jeseni 2020. vodila sa rakom dojke, istom bolešću koja je tri godine ranije oduzela život njenoj majci. Ta situacija testirala je Aninu izdržljivost kao i predanost stvaranju muzike. Njen basista i muzički direktor, Buthel, pružio joj je podršku i ohrabrenje koje joj je bilo potrebno da nastavi muzičku karijeru. Zajedno su napisali pesme koje čine “Power” što svedoči o Aninoj veri u moć muzike. Među pesmama na albumu se nalaze “Doin’ This”, “Queen of the Pack”, “Power over me” i “Rise up!” koje je bend maestralno izveo.

Uprkos svim izazovima, ovim nastupom Ana je pokazala neverovatnu snagu i dominaciju na sceni, što je potvrdilo zašto je poznata kao “ženski Džimi Hendriks” i zašto je Brus Springstin nazvao “vražje dobrom gitaristkinjom”. Nadahnuta boginja bluza je vešto vodila bend kako bi u što boljem svetlu predstavila kako svoju virtuoznost sviranja tako i svoje kompozitorsko i pevačko umeće. Novim albumom Ana će bez sumnje i dalje dodirivati srca i inspirisati na istrajnost kroz teška vremena.

Oduševljena publika je dala sve od sebe da pruži podršku sjajnom bendu. Ovo je fantastično, uzviknula je Ljiljana T. kojoj je ovo bio prvi put da uživo sluša Anu Popović. Ovacije na kraju nastupa koje su trajale nekoliko minuta vratile ih na binu, te su završili sa još većom energijom nego na početku. Za Anu, muzika nije samo posao, već i ljubav, moć istrajnosti i daljeg rasta uprkos nevoljama koje život nekada šalje. Ovim nastupom dokazala je da je ni bolest ne može zaustaviti. Poruka ove neverovatne žene-lidera je jasna i glasna – ne odustajte i radite ono što volite. Rise up! Istraj! – govori Ana i sebi i drugima kao svojstven poziv da se istraje uprkos svim preprekama.

POVEZANE TEME:

EKSKLUZIVNI INTERVJU, ANA POPOVIĆ, SVETSKA BLUZ KRALJICA: Kako sam muzikom izlečila rak (VIDEO)

ANA NAS JE UČINILA PONOSNIM U ČIKAGU: Srpska i svetska bluz heroina pobedila kancer i vratila se koncertom za pamćenje!

INTERVJU, ANA POPOVIĆ: Kako je mlada Beograđanka vratila stipendiju, žrtvovala sve i na kraju postala jedna od najboljih bluz gitarista na svetu

Izvor: LeitmotivArts
Foto: Michel Ciampi

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)