Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 84%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

OLIVER STOUN UVEREN: Putin nije čudovište kakvim ga prikazuje američka propagandna mašinerija!

Američki režiser Oliver Stoun optužio je američku propagandu za iskrivljavanje utiska o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

„On (Vladimir Putin) nije onakvo čudovište kakvim ga prikazuje američka propagandna mašina i to je nesrećna tragedija“, rekao je režiser za podkast „Stej fri“ britanskog voditelja Rasela Brenda.

Stoun je napomenuo da je tokom snimanja dokumentarnog filma o Vladimiru Putinu 2017. godine, predsedniku Rusije postavljao direktna i iskrena pitanja. Međutim, prema Stounovim rečima, nije primetio kod ruskog lidera nikakvu „ratobornost“.

Režiser je posebnu pažnju obratio na činjenicu da je Putin nazivao političare iz Sjedinjenih Država „američkim partnerima“ i da je uvek bio naklonjen konstruktivnoj saradnji.

PROČITAJTE VIŠE:

Rusija i Kina, koje su sada naši glavni neprijatelji, još do pre nekoliko godina bile su naši potencijalni saveznici i prijatelji, ali smo propustili tu mogućnost“, naglasio je Stoun.

Stoun je ranije snimio dokumentarni film o predsedniku Rusije na osnovu dugog razgovora sa njim. On je, zajedno sa ukrajinskim rediteljem Igorom Lopatenkom, 2016. godine producirao film o događajima u Ukrajini iz 2014. godine pod nazivom „Ukrajina u plamenu“.

Nekoliko godina kasnije, dvojica reditelja su snimila dokumentarac „Otkrivajući Ukrajinu“ u kojem je prikazan intervju sa ruskim predsednikom, prenosi Tanjug.

POVEZANE TEME:

ZELENSKI POTPISAO ZAKON: Ukrajina zvanično pomerila proslavu Božića za 25. decembar!

PAKAO NA ZEMLJI: U ovom američkom glavnom gradu je već mesec dana temperatura preko 43 stepena!

POSLE VIŠE OD 30 GODINA: Sjedinjene Države pustile u rad novi nuklearni reaktor! (FOTO)

Izvor: Politika
Foto: Printscreen YouTube / SHOWTIME

YOU MAY LIKE