Chicago
66°
Mostly Cloudy
6:42 am6:41 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 10mph ESE
Humidity: 88%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 0
WedThuFri
66/63°F
68/61°F
70/61°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

OLIMPIJSKA MISTERIJA: Kako je zabranjena droga dospela u organizam 15-godišnje devojčice?

Ruska umetnička klizačica Kamila Valijeva navodno je koristila zabranjeni lek za srce, zbog koga je privremeno suspendovana sa Olimpijskih igara u Pekingu, a razlozi zbog kojih je uzimala lek nisu još uvek poznati javnosti.

Slavna istočnonemačka klizačica Katarina Vit u postu na društvenim mrežama oštro je poručila da bi krivca trebalo tražiti u ljudima koji brinu o njenoj karijeri, a potom su se na društvenim mrežama proširili komentari koji indirektno osuđuju Eteri Tutberidze, trenera 15-godišnje Ruskinje za ovaj skandal.

Valijevu trenira žena koja je trenirala još nekoliko klizačica koje su stigle do velikih planetarnih uspeha u ovom sportu, uključujući i Juliju Lipnicku i Alinu Zagitovu.

Međutim, stroge metode koje nameće 47-godišnja Moskovljanka često su se nalazile na meti kritika.

Posle vesti da je mlada Ruskinja bila pozitivna na “Trimetazidin”, lek koji se obično koristi za lečenje angine pektoris, haštag “Sram te bilo Tutberidze” postao je veoma popularan na internetu, piše “InsadeTheGames“.

Sada je sudbina Kamile Valieve o daljem takmičenju na ZOI u Pekingu u rukama Suda za sportsku arbitražu, jer je posle ukidanja privremene suspenzije Ruske antidoping agencije, MOK uložio žalbu.

https://www.youtube.com/watch?v=hda3vvmqQHQ

Kamila je na Igrama u Pekingu osvojila zlato u timskoj konkurenciji, a postala je i prva klizačica u istoriji koja je izvela potpuni četvorostruki skok na ZOI.

Valijeva je takođe veliki favorit i u pojedinačnom takmičenju, koje traje od 15. do 17. februara.

Tekst: Kurir sport Foto:

YOU MAY LIKE