Chicago, IL
66°
Fair
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 6mph NE
Humidity: 37%
Pressure: 30"Hg
UV index: 6
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
66°F
64°F
61°F
59°F
57°F
TueWedThuFriSat
70°F / 61°F
66°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 45°F
52°F / 41°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

OLAKŠICE ZA PENZIJU I PO 100 EVRA ZA DETE MESEČNO: Evo kako da ova prava ostvarite u Nemačkoj!

Ukoliko ste se odlučili na život u inostranstvu, tačnije Nemačkoj, i tamo želite da osnujete porodicu, evo koja su sve prava na penziju i novčanu pomoć koju možete da ostvarite u ovoj zemlji.

Dodatak na penziju dobijaju, uglavnom, mame koje nisu radile da bi gajile decu od rođenja do njihove treće godine ili su radile ograničeno bez uplaćivanja obavezne državne penzije, objašnjava TikTokerka, čiji je profil baziran na informacijama o životu u Nemačkoj.

Svaka mama, čije je dete rođeno posle 1992. godine, ima pravo da za svako dete dobije tri godine radnog staža. Za decu rođenu pre pomenute godine, imate pravo na dve i po godine.

PROČITAJTE VIŠE:

Za to vreme vam se, prema poenima koje dobijete, računa da za svako dete dobijete oko 34 evra dodatka mesečno na standardnu penziju. Što prostom matematikom, za te tri godine, izađe 102 evra mesečno.

Da biste ostvarile pravo na isplatu te penzije, morate popuniti i poslati obrazac V0800 i zajedno sa njim poslati izvod iz matične knjige rođenih od vašeg deteta u vaš Rentenversicherung.

Ovo pravo se, uglavnom, daje mamama, ali može da se prenese i na tate, kao i na staratelje dece, ukoliko o njima ne vode računa roditelji.

Ukoliko je ovo jedina penzija koju ste primali u toku života, Nemačka vam dozvoljava da pored te tri godine, doplatite dobrovoljno još dve, kako biste imali minimalni uslov od pet godina za isplatu penzije.

U slučaju da imate dvoje dece i šest godina staža na Kindererziehung, već ispunjavate tu minimalnu granicu od pet godina.

Za decu koja nisu rođena u Nemačkoj, ali su u Nemačku stigla pre navršene treće godine, računaće vam se razlika od dolaska deteta do njegove treće godine. Kako se još navodi u opisu videa na TikToku, ne postoji zvanična informacija o ovom podatku, ali pojedina iskustva žena ovo govore.

POVEZANE TEME:

OD STARE ŠTALE NAPRAVIO ATELJE! Mileta je bolest pogodila u desnu ruku, ali je on nastavio da rezbari levom!

ANA SE UDALA ZA NIGERIJCA, PA DOBILI TRI DEVOJČICE: “Odabrali smo da deci maternji bude srpski, hoćemo i da ih krstimo!”

PETORO UMRLO OD KAJMAKA KOJI JE PRAVIO SRBIN U AUSTRIJI: Među zaraženima bila i beba, na suđenju otkriveni jezivi detalji!

Izvor: Kurir
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE