Chicago
36°
Ведро
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 9mph S
Влажност: 74%
Притисак: 29.87"Hg
УВ индекс: 0
ПетСубНед
43/39°F
43/37°F
41/32°F

Published 2 meseca ranije

By Serbian Times

OKRŠAJ NA GRANICI HRVATSKE I BIH: Migranti otvorili vatru na specijalce, pukom srećom nema žrtava!

Specijalci koji dežuraju na granici Hrvatske s BiH na području Karlovačke županije prijavili su svojim nadležnima da je iz grupe migranata koju su juče u popodnevnim satima odvratili u Bosnu i Hercegovinu prema njima pucano iz vatrenog oružja, saznaje Jutarnji list.

Prva prijava u PU karlovačku došla je oko 15.40 sati, a u njoj su pripadnici SJP Osijek prijavili da su odvratili grupu migranata u pograničnom mestu Koranski Lug na području Cetingrada, sela koje se nalazi na samoj granici s BiH.

Jesu li prema njima zapucali migranti, možda krijumčar ili neko treći, za sada nije poznato, ali bi moglo biti uskoro, jer policije ove dve države istražuju slučaj.

Osječki specijalci navode da je pucanj stigao nakon što je grupa odvraćenih migranata krenula u BiH od same linije razgraničenja dve države. Sami čin nisu videli, ali su začuli pucanj iz vatrenog oružja, a zatim i zvuk zrna koje je pogodilo granu u krošnji na hrvatskoj strani, u neposrednoj blizini hrvatskih policajaca, prenosi Jutarnji.

PROČITAJTE VIŠE:

Nakon ovoga događaja, istog popodneva i splitski specijalci, koji takođe dežuraju na tom terenu, su prijavili da su čuli još dva pucnja na BiH strani granice, no za razliku od svojih kolega iz Osijeka, kažu da nije bilo naznaka da bi pucnjevi bili usmereni prema njima.

Uprkos pojačanom prilivu migranata od početka godine i nekoliko desetine hiljada ljudi koji su ilegalno ušli u Hrvatsku, nije do sada zabeležen nijedan prekršaj ili krivično delo za koje bi oni bili osumnjičeni.

Dolazilo je do prepirki i sukoba među samim migrantskim grupama, ali nije zabeleženo da bi bili agresivni prema lokalnom stanovništvu ili policiji, a pogotovo ne da su koristili vatreno oružje. Više će se znati nakon intenzivne policijske istrage koja je u toku.

POVEZANE TEME:

HRVATSKA BANDA TINEJDŽERA OPLJAČKALA PENZIONERA: Lukav plan pokvarilo bahaćenje, evo kako su uhvaćeni!

ORBAN POSLAO JAKU PORUKU: Srbi nisu problem, nego rešenje za Balkan!

SRBIN IZVEO LUDAČKU PREVARU U ZAGREBU: Ušetao u policijsku stanicu sa maskom, ukrao identitet biznismena, pa pokušao ovo! (FOTO)

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen YouTube / Human Rights Watch

YOU MAY LIKE