Chicago, IL
45°
Clear
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 5mph NNE
Humidity: 57%
Pressure: 29.87"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
43°F
45°F
43°F
46°F
50°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
32°F / 23°F
46°F / 32°F
52°F / 39°F
61°F / 46°F

Published 3 years ago

By admin

OKONČANA DRAMA ISPRED PENTAGONA: Policija ubila napadača, preminuo policajac koji je napadnut nožem (VIDEO)

Zgrada Pentagona ponovo je otvorena nakon što je policija ubila napadača koji je danas pucao u blizini zgrade u kojoj se nalazi sedište američke vojske. Agencija AP prenela je da jedan policajac bio napadnut nožem na stanici metroa u blizini Pentagona i da je podlegao povredama.

Ranije je saopšteno da se u blizini Pentagona dogodila pucnjava u kojoj je povređeno više ljudi, a Pentagon se nalazi u stanju pripavnosti. Nije poznato da li su pucnjava i napad nožem na policajca povezani, a više informacija biće saopšteno na konferenciji za medije u Pentagonu.

“Pentagon je ukinuo lokdaun i ponovo je otvoren”, saopštila je ranije Agencija za zaštitu Pentagona, koja je zadužena za bezbednost kompleksa Ministarstva odbrane.

Iz agencije navode da je autobuska i metro stanica gde je došlo do pucnjave i dalje zatvorena.

Pripadnik Agencije za zaštitu Pentagona ubio je napadača, koji nije uspeo da uđe u zgradu, a jedan pripadnik obezbeđenja je ranjen i prebačen je u bolnicu, potvrđeno je Politiku.

Iz Agencije su rekli da za sada nema drugih osumnjičenih i da je mesto događaja i dalje zaštićeno, ali se naglašava da je situacija i dalje “fluidna” i da se čekaju nove informacije.

Incident se dogodio na autobuskoj platformi Metro koja je deo tranzitnog centra Pentagona, objavila je Agencija.

Zgrada Pentagona je zatvorena ranije danas, a osoblju nije dozvoljeno da izađe zbog pucnjave koja je odjeknula na autobuskoj platformi ispred zgrade.

Posle zatvaranja Pentagona, pojavile su se oprečne informacije o povređenima.

Najmanje tri osobe su ranjene, dve teško a među povređenima je i policajac, preneo je ranije arlnow.com.

NBC prenosi da su dve osobe prebačene u bolnicu “kopnom” dok je jedna transportovana helikopterom. Vatrogasna služba Arlingtona navela je da je više ljudi zatražilo medicinsku pomoć.

Agencija AP prenosi, pozivajući se na neimenovane izvore, da je najmanje jedna osoba pogođena ali da se njeno stanje ne zna.

Kako je saopšteno iz Pentagona, incident se dogodio na autobuskoj i metro platformi kod glavnog ulaza u Pentagon kroz koji svakog dana prođe na hiljade zaposlenih.

Zgrada je zatvorena zbog “policijske aktivnosti”, a linije metroa i autubusa preusmerene. Nešto kasnije deo Pentagona je otvoren.

Izvor: Kurir.rs Foto: Wikipedia

YOU MAY LIKE