Chicago, IL
55°
Rain Shower
5:56 am7:40 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 49%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
4 am5 am6 am7 am8 am
55°F
55°F
55°F
55°F
55°F
WedThuFriSatSun
43°F / 37°F
55°F / 45°F
57°F / 55°F
73°F / 63°F
72°F / 57°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

OGLASIO SE OSUMNJIČENI ZA UBISTVO: Da li ću se javiti policiji? Jedino da prespavam tamo!

Višeg javno tužilaštva u Beogradu naložilo je raspisivanje poternice za Jetmirom Gocajom, za koga postoji osnovana sumnja da je ubio Ivanu Krivokapić (26), studentkinju iz Beograda, u stanu u kome je živela.

On se nakon što je informacija objavljena u medijima dopisivao sa novinarkom “Blica”.

Poruke vam prenosimo u celosti.

Odmah po saopštenju Višeg javnog tužilaštva da je Jetmir zvanično osumnjičen novinarka je pitala osumnjičenog Gocaja “da li će se javiti policiji”, a on je odgovorio sarkastično:

“Jedino da prespavam tamo – napisao je on, pa dodao: “Niko me ne traži, šta je sa vama ljudi dokoni ste više. Pozdrav”.

Na poruke je i odgovarao dva dana ranije, kada je stiglo nezvanično saznanje da je upravo on osumnjičen. On se u porukama koje je slao pravdao da nije kriv, a na pitanje “Da li će se javiti policiji”? Jetmir G. ubedljivo je odgovarao:

ZAMETAO TRAG: Osumnjičeni Jetmir kukao za Ivanom, pisao srceparajuće objave: “Bićeš u mom srcu zauvijek”

– Naravno, ja sam se javio policiji ujutru. Obavili smo razgovor, dao sam izjavu i kada sam se pojavio rekao sam da me tražite, svi su bili u fazonu ko te traži? – napisao je tada on i i zapretio da će tužiti medije, ali i ljude koji “mu prete”.

Kako je Jetmir G. komentarisao Ivanino ubistvo

Osumnjičeni za stravični zločin novinarki sa kojom je komunicirao neposredno nakon ubistva preko društvenih mreža rekao je: “Kada policija nije bila u stanju da dođe do toga ko je to mogao da uradi, onda mi i vi možda nikada nećemo znati”.

Osumnjičeni Jetmir razmenio je na desetine poruka u kojima je konstantno komentarisao da “nije prvi put da se nešto ovog tipa ne saznaje”.

“Nije ni prvi ni zadnji slučaj da se nešto ovog tipa ne saznaje, kako u Crnoj Gori tako i u Srbiji. Svi mi čekamo taj nalaz kako bi nešto više saznali. Posle toga ćemo da vidimo”, rekao je Jetmir na pitanje novinarke šta je moglo da prethodi Ivaninoj smrti koja je u tom trenutku još uvek bila misteriozna – nije se znalo da je ubijena.

Nakon ovih poruka može se zaključiti da je osumnjičeni na sve načine pokušavao da prikrije tragove i da se nadao da neće biti sumnjiv niti da će ga policija naći.

Napomenuo je i da je njihov odnos bio kao između brata i sestre.

– Mi smo bili planinski prijatelji. Ona je volela planinu, upoznali smo se na Prokletijama kod nas, odnos između mene i Ivane bio je kao između brata i sestre, šta da vam drugo kažem – napisao je on neposredno nakon ubistva.

Podsetimo, telo ubijene studentkinje Ivane Krivokapić, podsetimo, pronašla su braća 24. decembra u iznajmljenom stanu na Zvezdari. Kako im se nije javljala na telefon, razvalili su vrata stana i zatekli je na krevetu otkopčanih pantalona i podignute bluze. Ugledali su modrice po vratu, a imala je i povrede usne, oka, ali i prstiju na šaci i podlaktice.

Sa vrata su joj pokidana dva lančića, koja su ostavljena na komodi, a pored je pronađen mobilni telefon sa maskom kao i kožni rokovnik. Povrede na prstima i rukama mogle bi da ukazuju da borila sa ubicom.

Izvor: Blic Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE