Chicago, IL
55°
Sunny / Wind
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 20mph W
Humidity: 32%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 2
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
55°F
54°F
52°F
50°F
48°F
SatSunMonTueWed
50°F / 37°F
61°F / 41°F
64°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

OGLASILA SE ‘SESTRA MILKA’: Progovorila o snimku koji je podelio Srbiju! (VIDEO)

Milka M. još nije bila internet senzacija kada je pre desetak dana prolazila Obrenovićevom ulicom u rodnom Nišu. U pešačkoj zoni prišla je štandu na kome su se prikupljali potpisi za zabranu Evroprajda, koji sredinom septembra treba da se održi u Beogradu. Milka se drži devize “živi i pusti druge da žive”, ali je protiv “nametanja” vrednosti i paradiranja homoseksualaca, objasnila je za „Vreme“.

Bradati muškarac na štandu – i on protiv nametanja i paradiranja – ćaskao je sa Milkom i onda ju je ubedio da je snimi. Njena priča bi, mislio je, mogla da doprinese opštoj stvari. Tako je nastao snimak za koji Milka M. danas kaže da nikad nije trebalo da bude objavljen na način na koji je to učinjeno. Tih 70 sekundi doneće joj neočekivanu pažnju.

Milka M. kaže da skoro pola života živi u Minhenu, gde je otišla još na studije. Ponekad joj, dok govori, nedostane srpska reč pa se pomogne nemačkom. Život joj se odvija daleko od društvenih mreža, podeljen na posao i brigu o osmogodišnjem sinu kojeg od rođenja podiže kao samohrana majka.

Sin ima blaži oblik autizma, zbog čega pohađa školu za decu kojoj treba posebna pažnja.

Tvrdi da je ovog proleća dobila letak iz škole kojim se roditelji obaveštavaju da se organizuje neka vrsta nedelje tolerancije, te da jednog dana – a bio je utorak, tvrdi Milka, kao i u klipu – dečaci mogu da obuku haljinice , a devojčice dečačku odeću. O tome više nema pisanih dokaza niti tragova na internet prezentaciji škole.

Sama akcija ne bi bila ništa čudno jer se povremeno organizovala u pojedinim nemačkim školama. Zove se „zamena uloga“(Rollentausch) ili „Girls and Boys day“, a sudeći po fotografijama, sve to liči na karneval na kome se karikira suprotni pol.

„Iskreno, na kraju ga nisam odvela u školu jer smo se posvađali oko odevanja pa mi je bilo lakše da ne ide uopšte, nego da me kasnije zovu iz škole jer je nervozan i pravi problem.“

Odlazak u haljini nije bio obavezan niti ga je naložilo Ministarstvo obrazovanja Bavarske. Milka je to i potvrdila za „Vreme“.

Kaže, zabunom je pomenula ministarstvo, a 263 evra koje je morala da plati nisu „kazna“ već naknada što je dete neopravdano izostalo iz škole.

„Nije odevanje u haljinu obavezno – to je projekat. Prisustvo deteta u školi je obavezno“, pojašnjava Milka.

Milka M, tvrdi da je, posle dugog razgovora sa Ivicom Božićem u niškoj čaršiji, pristala da načini kratki snimak, ali se onda zbunila. Kaže da je tražila da se na snimku zamagli njeno lice i da se ne otkriva njen identitet.

Božić, jedan od organizatora litija i boraca protiv Evroprajda je to i potvrdio.

„Ali sam joj pre objavljivanja poslao snimak na Vajber. Može se računati da je u pitanju nesporazum“, objašnjava on. Milka M. kaže da joj se smučio letnji raspust koji je u Nišu provela sa sinom.

„Mene je Ivica Božić zvao dan nakon toga, a ja pojma nemam šta se dešava na Tviteru. On mi je pričao o nekim tužbama koje treba da podnesemo. Rekla sam mu da prvo moram njega da tužim jer nije ispoštovao dogovor, pustio je video iako je obećao da će mi zamagliti lice“, tvrdi Milka.

„Kao da sam pala s Marsa. Toliko sam opterećena sinom i u glavi nemam mesta ni za šta. Kao da mi je memorija prepuna i da sam u stand by režimu. Niti sam znala ko su taj Božić i Šormaz, pitala sam se da li jemoguće da mi se ovo dešava“, dodaje ona.

Milka je rešila da napusti Minhen i vrati se u rodni Niš, ali to nema nikakve veze sa školom ili time da dečaci treba da budu dečaci. Kaže da joj se Nemačka smučila zbog razdvajanja vakcinisanih od nevakcinisanih tokom lokdauna.

„Ne mogu da zaboravim da su mi koliko juče rekli da sam društveni otpad i da ugrožavam druge. Taj sistem vrednosti če opstati na drugim temama. Ne želim tu da živim“, dodaje ona.

„Na kraju, bolje da živim sa ludim Srbima gde za dan čovek može da postane sve, pa i ruska špijunka“, kaže Milka M.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE