Chicago
70°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 80%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 4 months ago

By Serbian Times

ODUŠEVILI SRBIJU: Srednjoškolci iz Sremske Mitrovice napravili najoriginalniji maturski pano! (VIDEO)

Učenici četvrte godine smera Elektrotehničar računara Srednje tehničke škole “Nikola Tesla” u Sremskoj Mitrovici osmislili su jedinstveni interaktivni maturski pano koji može da se lajkuje kada stanete ispred njega.

Idejni tvorci ovog neobičnog projekta su Aleksandra Anđelković, Nikola Babić, Milana Krsmanović i Dušana Grčanac a kako kažu u STŠ “Nikola Tesla”, kroz ovaj projekat, njihovi talentovani učenici su koristili svoje veštine programiranja mikrokontrolera, projektovanja elektronskih kola pa čak i obradu slike u realnom vremenu.

-Pano je napravljen na principu “beskonačnog” ogledala – fizičke pojave koja stvara efekat dubine koji će vas oduševiti. Međutim, to nije sve. Naš interaktivni maturski pano koristi napredne tehnike obrade slike i algoritme detekcije da bi prepoznao vašu pozitivnu energiju. Sve što je potrebno jeste da ispred kamere, koja se nalazi pored panoa, pokažete znak za “lajk” a naš pano će odmah reagovati na vaš gest. LED displej iznad panoa će vam se zahvaliti a broj lajkova će se potom povećati za jedan – sa ponosom objašnjavaju nadležni iz STŠ “Nikola Tesla”.

Pano je postavljen u gradskoj biblioteci i svi su pozvani da ga obiđu, “lajkuju” i uživaju u inovativnosti ovih učenika.

PROČITAJTE VIŠE:

NE ODVAJA SE OD IKONE SV. VASILIJA: Američki novinar zbog Noleta posetio Ostrog kao hodočasnik! (FOTO)

SRPSKI RATNIK NAJBOLJI NA SVETU: Ivan u Americi pobedio na takmičenju vojnika, dominirao u više disciplina! (FOTO)

LUKA(13) ČEKA SVOG HEROJA: Neophodne su mu matične ćelije da se izleči od opake bolesti!

Izvor: Blic
Foto: PRINTSCREEN FACEBOOK/STŠ “NIKOLA TESLA”

YOU MAY LIKE