Chicago
37°
Cloudy
6:38 am7:12 pm CDT
Feels like: 30°F
Wind: 13mph NNW
Humidity: 47%
Pressure: 30.3"Hg
UV index: 3
ThuFriSat
50/48°F
61/37°F
41/30°F

Published 1 year ago

By admin

ODLIČNA VEST ZA SVE VOZAČE KAMIONA: Proširenje graničnog prelaza Horgoš za četiri nove trake!

Nakon puštanja u saobraćaj brze pruge od Beograda do Novog Sada i najave da će se u narednom periodu završiti pruga do Subotice, a potom i do Budimpešte, najbolji je pokazatelj da stepen kojim mi integrišemo Srbiju sa našim prijateljima iz Mađarske zaista nema presedana u prošlosti, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš na teritoriji opštine Кanjiža.

„Planirano proširenje lokacije graničnog prelaza „Horgoš“ je od izuzetne važnosti jer predstavlja deo evropskog koridora 10 i jednu od ključnih tačaka tranzitnog saobraćaja kroz našu zemlju ” rekao je Momirović.

Ministar je pozvao sve građane da probaju novi brzi voz „Soko“, koji trenutno saobraća od Beograda do Novog Sada za svega 33 minuta i da se uvere kako izgleda najbolja železnička infrastruktura i najbolji vozovi u Istočnoj Evropi.

Obeležavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš, prisustvovao je i predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor i zahvalio se ministru na podršci u realizaciji ovog projekta koji je izuzetno važan jer otvara jednu potpuno novu perspektivu za ovaj deo države.

Posebnu važnost ove investicije predočio je i direktor Transportne zajednice Republike Slovenije Matej Zakonjšek istakavši da ovaj projekat ne predstavlja samo vrata između Srbije i Mađarske već i vrata između Zapadnog Balkana i Evropske unije.

Projektnim zadatkom, osim rekonstrukcije nekih od postojećih objekata, na ulazu u zemlju predviđena je izgradnja 2 nove saobraćajne trake za putnička vozila i 2 za teretni saobraćaj, i reorganizacijom se obezbeđuju 2 trake za autobuse.

Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš potpisan je 16.12.2021.godine sa predstavnicima kompanije Jadran d.o.o., koja će biti izvođač na ovom projektu. Ukupna ugovorena vrednost projekta iznosi 2.088.306.057,03 RSD sa PDV-om, a završetak radova je planiran za drugu polovinu 2023. godine.

Izvor: Rina Foto: Rina

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)