Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 41°F
Ветар: 6mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.89"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
43/39°F
41/32°F
43/34°F

Published 2 godine ranije

By admin

ODLIČNA VEST ZA SVE VOZAČE KAMIONA: Proširenje graničnog prelaza Horgoš za četiri nove trake!

Nakon puštanja u saobraćaj brze pruge od Beograda do Novog Sada i najave da će se u narednom periodu završiti pruga do Subotice, a potom i do Budimpešte, najbolji je pokazatelj da stepen kojim mi integrišemo Srbiju sa našim prijateljima iz Mađarske zaista nema presedana u prošlosti, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš na teritoriji opštine Кanjiža.

„Planirano proširenje lokacije graničnog prelaza „Horgoš“ je od izuzetne važnosti jer predstavlja deo evropskog koridora 10 i jednu od ključnih tačaka tranzitnog saobraćaja kroz našu zemlju ” rekao je Momirović.

Ministar je pozvao sve građane da probaju novi brzi voz „Soko“, koji trenutno saobraća od Beograda do Novog Sada za svega 33 minuta i da se uvere kako izgleda najbolja železnička infrastruktura i najbolji vozovi u Istočnoj Evropi.

Obeležavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš, prisustvovao je i predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor i zahvalio se ministru na podršci u realizaciji ovog projekta koji je izuzetno važan jer otvara jednu potpuno novu perspektivu za ovaj deo države.

Posebnu važnost ove investicije predočio je i direktor Transportne zajednice Republike Slovenije Matej Zakonjšek istakavši da ovaj projekat ne predstavlja samo vrata između Srbije i Mađarske već i vrata između Zapadnog Balkana i Evropske unije.

Projektnim zadatkom, osim rekonstrukcije nekih od postojećih objekata, na ulazu u zemlju predviđena je izgradnja 2 nove saobraćajne trake za putnička vozila i 2 za teretni saobraćaj, i reorganizacijom se obezbeđuju 2 trake za autobuse.

Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš potpisan je 16.12.2021.godine sa predstavnicima kompanije Jadran d.o.o., koja će biti izvođač na ovom projektu. Ukupna ugovorena vrednost projekta iznosi 2.088.306.057,03 RSD sa PDV-om, a završetak radova je planiran za drugu polovinu 2023. godine.

Izvor: Rina Foto: Rina

YOU MAY LIKE