Connect with us

Amerika

ODLIČNA VEST: Svakom Amerikancu po 2.000 $ mesečno dok se ekonomija ne oporavi od korone, predloženo u Kongresu!

Published

on

Prema zakonu koji su predložila dva kongresmena iz redova Demokratske stranke, Amerikanci stariji od 16 godina dobijali bi 2.000 dolara mesečno tokom najmanje šest meseci, kao deo ekonomskog odgovora savezne vlade na koronavirus.

“Zakon o hitnom novcu za ljude” obezbedio bi plaćanje u gotovini i popravio propuste i izuzeća u Korona Zakonu (CARES), uključujući u pomoć studente na fakultetima i odrasle sa invaliditetom, čak i ako nemaju poreske prijave.

NOVA INICIJATIVA: Kongresmen Tim Rajan iz Ohaja

Kongresmeni Tim Rajan iz Ohaja i Ro Kana iz Kalifornije predlažu takođe da se plaćanja obavljaju kroz širi spektar finansijskih kanala kako bi se osiguralo da oni bez bankovnih računa ili stalnih kućnih adresa takođe mogu dobiti novac.

Rajan i Kana su pre mesec dana predložili prvi plan plaćanja gotovinom, koji su prihvatile i Trumpova administracija i Senat i koji je uvršten u Korona (CARES). Kongresmeni se nadaju da će njihov plan biti uključen u četvrti paket pomoći Covid-19.

VERUJE DA ĆE NJIHOV PLAN PROĆI U KONGRESU: Kongresmen Ro Kana iz Kalifornije

Po njihovom planu, svaka odrasla osoba u Americi sa napunjenih 16 i više godina imala bi pravo na 2.000 dolara mesečno, pod uslovom da zarađuje manje od 130.000 dolara godišnje. Bračni parovi koji zarade manje od 260.000 dolara primali bi najmanje 4.000 dolara mesečno. Kvalifikovane porodice sa decom dobit će dodatnih 500 USD po detetu za najviše troje dece.

Oni koji nisu imali zarade, bili su nezaposleni ili su trenutno nezaposleni takođe bi imali pravo. Oni koji nisu bili kvalifikovani u 2019. ili 2018. godini, ali koji bi ispunjavali uslove za 2020. godinu, mogli bi podneti najmanje dva uzastopna mesečna čeka (isplate) kako bi potvrdili svoje prihode.

Izvor: Independant Foto: Youtube/Wikipedia

Advertisement