Connect with us

Amerika

‘ODLEŽAO’ PET GODINA NI KRIV, NI DUŽAN: Kompaniji trebalo 3 godine da mu potrvrdi alibi!

Published

on

Muškarac iz Mičigena koji je proveo skoro pet godina u zatvoru zbog ubistva koje nije počinio tuži kompaniju Hertz kojoj je trebalo tri godine da izda potvrdu koja dokazuje da je iznajmljivao automobil na mestu udaljenom bar 20 minuta od mesta zločina.

Herbert Alford (47) osuđen je za ubistvo po drugom stepenu 2016. godine.

Proglašen je krivim za pucanje na žrtvu Majkla Adamsa (23), nakon što se navodno posvađao sa njim oko marihuane na parkingu tržnog centra 2011. godine.

U to vreme, Alford je u stvari bio 13 kilometara dalje na međunarodnom aerodromu ‘Capital Region’ gde je iznajmljivao automobil. Nejasno je zašto su ga tužioci uopšte osumnjičili.

Njegovi advokati tražili su od Hertz-a da dostavi dokaz o iznajmljivanju nakon što je uhapšen 2015. godine, ali u kompaniji navodno nisu mogli da pronađu račun. Tek 2018. su uspeli da pronađu potvrdu, a on je konačno oslobođen 2020. godine.

Alford sada tuži kompaniju, tvrdeći da su mogli da ha spasu zatvora.

Bilo je potrebno svega pet dana da ovoj mladoj ženi otkažu srce i jetra!

Posted by Serbian Times on Thursday, March 11, 2021

“Nema sumnje da bi (Alford) izbegao odlazak u zatvor da su predstavili ovu dokumentaciju“, rekao je njegov advokat.

Кasnije je za The New York Times rekao: “Ovaj čovek nije tražio da predaju sve račune za šest meseci. Želeo je samo svoj račun.”

Još uvek se ne zna koliku sumu oštećeni traži.

“Ne možemo godine života i reputaciju da procenjujemo u dolarima”, rekao je Alfordov advokat.

Hertz je naveo da je kompanija “izuzetno tužna” zbog svega što se dogodilo Alfordu.

“Iako nismo uspeli da pronađemo dokumenta o iznajmljivanju iz 2011. godine kada su zatražena 2015, nastavili smo sa naporima da ih lociramo”, rekla je u sredu portparolka Loren Laster.

“Sa napretkom u tehnlogiji pretraživanja podataka u godinama koje su usledile, uspeli smo da pronađemo evidenciju zakupa 2018. godine i odmah je dostavili”, saoptio je Hertz.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Daily Mail
Foto: Printscreen Daily Mail Video

Advertisement