Chicago, IL
63°
Clear
5:27 am8:06 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 3mph E
Humidity: 72%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
59°F
59°F
54°F
55°F
55°F
SatSunMonTueWed
77°F / 64°F
68°F / 57°F
82°F / 64°F
82°F / 64°F
72°F / 55°F

Published 3 years ago

By admin

ODLAZAK LEGENDE NARODNE MUZIKE: Novica Negovanović preminuo u 76. godini

Legenda šumadijske i srpske muzike, harmonikaš Novica Negovanović, preminuo je jutros u kovid bolnici u Kruševcu u svojoj 76. godini.

Brojne kolege se opraštaju od njega na društvenim mrežama, a među prvima je to učinio njegov kolega, Aleksandar Sofronijević.

„Jutros rano smo izgubili velikana srpske harmonike, pesme, kolegu, druga, brata ali i oca i našeg deku, čika Novicu Negovanovića. Duša me boli dok ovo pišem, ne želim da verujem da te nema više. Odmori dušu, dobri moj Nole, neka ti je večna slava i putuj sa anđelima. Volimo te, slušamo, pominjemo i sviramo zauvek dok nas ima“, poručio je Sofronijević.

Novica je autor i izvođač besmrtnih pesama – “Jedna reka u mom kraju”, “Kada umoran budem pao”, “Teče reka teče gruža”, “Selo moje kraj Morave”, “Imam oči neposlušne” i na desetina drugih…

Novica Negovanović rođen je 1945. godine u Adranima kod Kraljeva. Njegov muzički talenat dolazi do izražaja još u petoj godini njegovog života. Odrastao je u muzičkoj porodici, otac i stric svirali su harmoniku i od tada počinje njegov interes za ovaj instrument. Bio je toliko talentovan da je njegov prvi nastup bio već u prvom razredu osnovne škole. Sa stricem i ocem svirao je na mnogim veseljima.

Izvor: Kurir Foto: Printscreen / Youtube

YOU MAY LIKE