Chicago
16°
Делимично облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 13mph WNW
Влажност: 59%
Притисак: 30.23"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/32°F
46/34°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By Antonije Kovačević

ODGOVOR RUSKIH VOJNIKA: Andriana, ostani kod kuće! Ukrajinci, kakvi ste Vi muškarci kad Vas žene brane! (VIDEO)

Veliku buru na društvenim mrežama izazvao je ukrajinski propagandni spot u kome mlada Ukrajinka ubija zarobljenog ruskog vojnika. Scena se odvija u polju žita, gde ukrajinska glumica Andriana Kurilets, našminkana kao da je bila žrtva nasilja ili silovanja, nakon govora mržnje, srpom seče vrat čoveka obučenog u odeću koja vrlo poseća na uniformu ruske vojske.

Kontroverzni video izazvao je mnogo negativnih komentara u celom svetu, a sada je usledio i odgovor ruskih vojnika, kojima se Andriana u spotu obraćala kao “ruskim svinjama”. Pripadnici jedinice za specijalne operacije Ruske federacije, poznatije kao Specnaz, snimili su klip u kome se kaže:

“Nedavno je Andrijana Kurilets snimila video u kojem kaže da su svi Rusi svinje i da će svi umreti. Dakle, ovo je za tebe Adrianna… Nije važno koliko su vam novca platili za ovaj video i nije važno kakvu ste slavu pokušali da steknete, ali sve što ste rekli nije posao za žene.

Toplo vam preporučujemo da se javno izvinite na svojim profilima na društvenim medijima i da ostanete kod kuće u svakom trenutku. A sada želimo da kažemo nekoliko reči svim ukrajinskim muškarcima…

Zar se ne stidite zbog svega što ova jadna žena kaže? Zar se ne stidite činjenice da vaše žene moraju da vas štite lažirajući ubistva? Spremni ste da gurnete svoje žene na bojna polja koristeći evropske zakone, kako biste vi i vaše porodice imali vremena da pobegnete u Evropu. Ovaj video nas ne plaši već nas zasmejava jer izgleda da među vama više nema pravih muškaraca”, kaže se u odgovoru ruskog specijalca.

Podsećamo, u propagandnom ukrajinskom spotu, snimljenom po uzoru na video klipove ISIS-a, glumica iz ukrajinskog grada Lvova kaže:

“Nešto strašno probudilo je miroljubiv i vredni narod. Nešto što je vekovima spavalo u utrobi obala Dnjepra. Primordijalni i antički ukrajinski bog. A sada žanjemo krvavu žetvu. Sve vas čeka smrt”, navodi Andriana.

U svom obraćanju, pre “egzekucije”, devojka obećava osvetu za kijevsko predgrađe Buča, kao i za druga ukrajinska mesta i gradove koji su navodno stradali od ruskih trupa.

Ukrajina je optužila rusku vojsku za masakriranje civila u Buči početkom aprila nakon što su se trupe povukle iz tog područja. Moskva je negirala bilo kakvu umešanost, insistirajući da je cela afera Buča bila inscenirana “provokacija” Kijeva da ocrni rusku vojsku.

Adriana Kurilets, glumica iz zapadnoukrajinskog grada Lvova, nedugo posle objavljivanja ovog videa izbrisala je svoje profile na društvenim mrežama.

Osim negativnih komentara i protesta na internetu, među kojima je bilo i dosta ukrajinskih, Adrianina “uloga” je izazvala krivičnu istragu ruskog Istražnog komiteta. Glumica je, kao se ističe, “pozvala na nasilje protiv oficira ruskih oružanih snaga”, navodi se u saopštenju komiteta.

RUSIJA POKRENULA KRIVIČNI POSTUPAK: Andrijana Kurilets nestala sa društvenih mreža ubrzo po objavljivanju spota

Proteklih nedelja sa ratišta u Ukrajini pojavilo nekoliko video snimaka koji prikazuju zlostavljanje zarobljenih ruskih vojnika. Uznemirujući snimci navodno prikazuju mučenje, premlaćivanje i direktna pogubljenja zarobljenika od strane ukrajinskih trupa.

Tekst: Serbian Times Foto: Youtube

YOU MAY LIKE