Chicago
16°
Clear
6:59 am5:09 pm CST
Feels like: 1°F
Wind: 13mph S
Humidity: 58%
Pressure: 30.35"Hg
UV index: 0
SunMonTue
39/27°F
41/37°F
41/27°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

ODGOVOR NA VEČNO PITANJE: Evo šta je Nikola Tesla mislio da se događa posle smrti!

Čovek od početka civilizacije pokušava da pronađe odgovor na pitanje šta dolazi posle smrti. Ali možda je odgovor u citatu genijalnog naučnika Nikole Tesle.

Za razliku od Ajnštajna i drugih naučnika, Nikola Tesla nije svoje razmišljanje ograničavao samo na eksperimentalnu fiziku. On se bavio duhovnošću i tvrdio da je Biblija pozitivno uticala na njega u ranim danima, piše medium.com

“Dar mentalne moći dolazi od Boga, Božanskog Bića, i ako koncentrišemo svoj um na tu istinu, postajemo u skladu sa ovom velikom moći. Moja majka me je naučila da svu istinu tražim u Bibliji; stoga sam narednih nekoliko meseci posvetio proučavanju ovog dela.”

Istina je da je Tesla bio daleko ispred svog, ali i našeg vremena. On je predvideo bežični prenos energije, internet, robote, automobile koji se sami voze i pametne telefone.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Ali šta je mislio o smrti?

Smrt ne postoji, a samim tim saznanjem strah od nje nestaje. I zapamtite: nijedan čovek koji je postojao nije umro. Pretvorili su se u svetlost i kao takav i dalje postoje. Tajna je u tome što se ove svetlosne čestice vraćaju u prvobitno stanje.

Vratiti se na jednu od prethodnih energija. Hristos i neki drugi su znali ovu tajnu. Tražio sam kako da sačuvam ljudsku energiju. To je jedan od oblika svetlosti. Duša je jednaka vrhovnoj nebeskoj svetlosti. Nisam to tražio za sebe, već za dobro svih. Verujem da će moje otkriće učiniti život ljudima lakšim i podnošljivijim i usmeriti ih ka dugovnosti i moralu.”

Tesla je objašnjavao kako je prvo postojala energija, a zatim materija. I sva ta materija je rođena iz večne energije svetlosti: od zvezda planeta, od čoveka i svega ostalog u Univerzumu.

“Sve što živi je u dubokoj i divnoj vezi: čovek i zvezde, amebe i sunce, srce i kruženje beskonačnog broja svetova.”

Naše pamćenje zavisi od toga: sve što smo jednom videli, čuli ili pročitali ostaje sa nama u obliku čestica svetlosti. Stvetlost takođe objašnjava kako funkcioniše naš moza i prema Tesli, šta se dešava nakon smrti.

POVEZANE TEME:

POSLE DECENIJA ISTRAŽIVANJA: Naučnici objavili saznanja o srpskom DNK koja menjaju istoriju!

OVAKO JE SAHRANJEN NIKOLA TESLA: Amerika je dostojanstveno ispratila tvorca 21. veka uz ‘Tamo daleko’ (VIDEO)

TRI NAVIKE VELIKOG GENIJA: Evo šta je Nikola Tesla radio da bi mu mozak bolje funkcionisao!

Izvor: Stil
Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE

BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)