Chicago, IL
57°
Cloudy
5:56 am7:40 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 16mph SSW
Humidity: 44%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 0
3 am4 am5 am6 am7 am
55°F
55°F
55°F
55°F
55°F
WedThuFriSatSun
43°F / 36°F
54°F / 45°F
57°F / 55°F
73°F / 61°F
72°F / 57°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

ODAĆE POČAST ŽRTVAMA: Srpski predstavnik na Evroviziji nastupa sa posebnim detaljem!

U Liverpulu je održana generalna proba pred prvo polufinalno veče Evrovizije, koje će biti održano danas, 9. maja. Srpski predstavnik Luk Blek će se evropskoj publici predstaviti treći po redu.

Luk će nastupati u planiranom autfitu sa posebnim dodatkom kojim će odati počast žrtvama koji su nastradali u dva masakra u Srbiji. Luk zajedno sa ostalima koji će ga pratiti na sceni će nositi crni flor, u znak žalosti ali i poštovanja prema nastradalima.

Mladi muzičar je juče otkrio kako se nosi sa pomenutim tragedijama.

-Iako sam napisao pesmu plašeći se ovakvih događaja i gledajući ih u svetu, nisam mogao da zamislim da će se to desiti baš ovako blizu naše zemlje i našeg srca. Žao mi je što je to postalo istinitije nego što je bilo u datom trenutku. Svi smo bili jako potrešeni. Mi smo čuli baš u odlasku na binu i tada nisam shvatio šta se dešava, ali sam se jako razbesneo na sceni – rekao je Luk Blek, prenosi Telegraf.

-Iako je Evrovizija srećno mesto, uvek je puno muzike i različitosti, i treba slaviti te stvari, mi koliko se god trudili ne možemo ni da sakrijemo koliko nam je teško zbog te situacije. Ja se trudim da budem što profesionalniji, pa da odem na sva ta dešavanja zbog čega sam ovde i došao, ali definitivno svima nama nije do tih stvari. Kao što sam i rekao, poruka ove pesme mi je bitna, i bitna je za ovaj događaj i nadam da će promeniti neke stvari kod nas, i da će se pričati, ali ta priča svakako neće promeniti ništa što se tiče žrtava i bliskih ljudi. Nadam se da će se nešto promeniti u određenom trenutku ali trenutno sam i ja nemoćan, ali sigurno postoje stručna lica koja ovu situaciju mogu da dovedu do nečeg logičnog – dodao je.

S obzirom na to da su strani mediji imali intervjue sa našim predstavnikom, kao i da su se interesovali za tragedije koje su se dogodile, Luka je otkrio koja pitanja je najčešće dobijao.

-Mogi da kažem da su svi puni razumevanja, s obzirom na to da se atmofsera promenila, kao i način govara i šale koje ja pravim u toku intervjua, prosto nisam mogao da izvučem iz sebe nikakvu pozitivnu notu. Mogu slobodno da kažem da su bili baš pažljivi, da su baš govorili šta se dogodilo i drago mi je da sam uspeo da pošaljem poruku, jer bih ja to to svakako i prirodno uradio. Želeo sam da se zna i da se čuje za takvu vrstu tragedije za koju se nadam da se nikada više neće dogoditi.

Luka je otkrio koliko mu je teško da se sada fokusira na izvođenje pesme, kao i kako se sada oseća.

-Ja ne bih rekao da sam sada najprofesionalnija osoba na svetu i da mogu sve da sakrijem. Ono što sam mogao da vidim na snimcima sa probe jeste da je bilo dosta besa. Ne znam kako to da objasnim, ali sada mnogo više želim sve ovo da ispevam, nego što sam ikada želeo. Došao sam tu, bio sam izabran, to je negde bila moja želja i moja karijera, ali sada već stvarno nisam sam.

Mlada muzička zvezda je otkrio kome će biti posvećena izvedba njegove pesme i polufinalni nastup.

-Kao što bi bilo i pre ovog događaja, bukvalno celoj Srbiji i pre ovoga, ali i Srbiji koja naizmerno pati. Ja ću dati sve što mogu da ponudim, celu svoju dušu u taj nastup.

POVEZANE TEME:

POLICIJA HITNO REAGOVALA: U Subotici uhapšen maloletnik koji je planirao masovno ubistvo!

“OKUPILA NAS JE STRAŠNA TRAGEDIJA”: Nastavnica pročitala zahteve protesta okupljenih građana! (FOTO, VIDEO)

RODITELJI TRAŽE PREMEŠTANJE DECE: Evo kada se đaci vraćaju u klupe u OŠ “Vladislav Ribnikar”!

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen YouTube / Eurovision Song Contest

YOU MAY LIKE