Connect with us

Srbija

OD ZVEZDE MALIH EKRANA, DO SLUGE BOŽJEG: Bivši glumac zvanično postao vladika Ilarion!

Published

on

Nekadašnji glumac Rastko Lupulović zamonašio se još 1996. godine i uzeo ime Ilarion. Rođen je 1974. godine u Beogradu, a ljubitelji filmske umetnosti ga pamte po ulogama u filmovima “Biće bolje” i “Paket-aranžman”, seriji “Otvorena vrata”. Godinama je službovao nedaleko od Gnjilana, u Kosovskom Pomoravlju.

Krajem maja izabran je za vikarnog episkopa patrijarha Porfirija, a danas je zavšen dvodnevni obred hirotonisanja arhimandrita Ilairona.

-Nikada nisam zažalio niti sam se pokajao što sam postao monah. Naprotiv, često mi se događa da Bogu blagodarim što mi je pomogao da se opredelim za ovaj put jer, naravno, sve je zasnovano na čovekovoj slobodnoj odluci. Bez slobodne odluke svakoga od nas nema ni prave slobode. Ljubav i sloboda je ono nešto za čim sam ja krenuo – ispričao je za Lapulović u jednoj emisiji.

U hramu Svetog Save na Vračaru luturgiju je služio patrijarh Porfirije sa arhijerejima i sveštenstvom, preneli su iz informativne službe SPS.

Rukopoloženju su, osim članova porodice Ilariona, prisustvovali i ministrarka zdravlja Danica Grujičić, ministar odbrane Miloš Vučević, princeza Danica Karađorđević, Anro Gujon, direktor kancelarije za KiM Petar Petković i drugi.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / ТВ ХРАМ

Advertisement