Chicago, IL
54°
Clear
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 9mph E
Humidity: 54%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
54°F
54°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
64°F / 48°F
55°F / 45°F
54°F / 41°F
48°F / 39°F
54°F / 41°F

Published 3 years ago

By admin

IZ SRBIJE SAMO NAJBOLJE: Dokumentarac o lepotama naše zemlje biće predstavljen u Emiratima!

U Prijepolju i Priboju boravio je tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i snimao reportaže o prirodnim lepotama dve opštine. Reč je o predstavnicima turističke kompanije Hudson and Parker koja se bavi emitivnim i receptivnim turizmom i predstavljaju generalne agente prodaje Pullmantur kruzera. U Polimski kraj, došli su na poziv turističke agencije „Travel Point“iz Prijepolja. 

U ova dva grada, osnivač kompanije iz dalekih Emirata, zajedno sa timom saradnika iz oblasti video produkcije, boravili su u okviru projekta „EARTH TRACKERS“, i snimali reportaže u nameri da približe lepote Polimlja, klijenteli sa dalekog Istoka. Naime, kako i sam osnivač kompanije navodi, nakon 39 godina radnog iskustva u turističkoj industriji želeo je da nešto uradi za tu indstriju i pruži svoj doprinos u promociji jedinstvenih destinacija širom sveta.

„Earth trackers“ je projekat koji predstavlja snimanje dokumentarnih epizoda u trajanju od 45 minuta sa ciljnom grupom od 730 miliona ljudi gde su glavni prezenteri upravo Elias John i njegova supruga sa željom razmenjivanja njihovih obilnih iskustava i putovanja širom sveta. Ciljno tržište su Indijski potkontinent, JI Azija, Bliski Istok i Pacifik. Veliko nam je zadovoljstvo što se upravo Prijepolje našlo na njihovoj listi u okviru posete Srbiji. Njihov prvobitan cilj bio je da posete manastir Mileševu i vide fresku Belog Anđela.

U daljoj komunikaciji, kreirali smo poseban program tokom njihove posete našem kraju. Kako se u svom svakodnevnom poslovanju trudim i radim na povezivanju Prijepolja i Priboja kao turističkih destinacija radi jačanja konkuretne prednosti na turističkom tržištu, tako je i sada bio slučaj. Tim je boravio jedan dan u Prijepolju gde su prošli jedinstvenu Jadovničku super avanturu. Inače, realizaciju ove turističke ture podržala je organizacija SWG u saradnji sa GIZ-om. Narednog dana imali su program u Priboju, gde su otkrili sve lepote pribojskog kraja – kaže vlasnica turističke agencije „Travel Point“iz Prijepolja Dragana Terzić.

Ona se zahvalila svim ljudima i saradnicima koji su dali svoj doprinos organizaciji i realizaciji posete tima iz UAE.

– U Prijepolju to su Etno kutak Prijepolje i udruženje građana Jadovnik, dok su u Priboju to bili hotel Terme 36.6, predstavnici PD Ljeskovac, rafting klub Jastreb, a posebnu zahvalnost dugujem Miralemu Gogaliću koji je ispred opštine Priboj zadužen za turizam pružio podršku u okviru organizacije – naglasila je Dragana.

Nakon dvodnevnog snimanja za dokumentarnu epizodu, sada će uslediti kreiranje programa za različite ciljne grupe i realizacija istih u narednom periodu.

Izvor: Rina Foto: Rina

YOU MAY LIKE