Chicago, IL
61°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 13mph SSW
Humidity: 56%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
61°F
61°F
61°F
63°F
64°F
MonTueWedThuFri
64°F / 48°F
66°F / 61°F
66°F / 50°F
59°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 1 year ago

By admin

OD ROĐENJA SE BORI ZA SVAKI KORAK: Željko čuva bolesnu majku, bori se sa cerebralnom paralizom i potrebna mu je naša pomoć!

On se od rođenja bori za svaki svoj korak, koji kako je stariji postaju sve bolniji. Željko Stefanović (21) iz Gornjeg Milanovca boluje od cerebralne paralize i zbog teških uslova u kojima živi sa bolesnom majkom često je propuštao neophodne terapije jer se za to nije imalo novca. Zdravstveno stanje se tako samo pogoršavalo. Sada je došao do granice da zauvek ostane prikovan za invalidska kolica. Jedino olakšanje mu je operaciji kolena.

“Nema dana da ne pomislim kako sutra. Borim se čitav život, ali sve je gore i gore. Ranijih godina sam hodao na prstima, ali sada više ni to ne mogu. Svaki moj korak je na tetivama, bolovi su neizdrživi. Ne znam koliko dugo ću još moći ovako, mnogo je teško”, kaže za RINU Željko.

Tuga i bolest su u malenom stanu u kom Željko živi sa majkom stisli sa svih strana. Nisu u mogućnosti da rade, ali se ovaj mladić i dalje bori da zaradi neki dinar i obezbedi bar ono osnovno – hranu i lekove.

“Operacija je preskupa, a jedino ona mi je spas da ne ostanem invalid. Samo što namaknem neku paru za moju majku i za mene za osnovne životne potrebe, potrebno je ići dalje. Operacija je veliki korak, to ne mogu sebi da pruštim”, dodaje Stefan.

Zbog bolova koje svakodneveno trpi sada se slabo kreće i to samo po stanu. Кoliko mu je operacija neophodna dovoljno je samo da ga pogledate i sve će vam biti jasno.

„Udaram koleno o koleno dok se krećem, sve mi se krv podliva kad hodam, trebalo bi da odem na operaciju kako bih ispravio kolena i tetive. U životu bih najviše voleo da je moj jedini oslonac korak, jer za mene je svaki pokret nogama po jedna velika planina koju treba da pređem”, kazao je Željko.

I na kraju svi dolazimo do spoznaje da je zdravlje najvažnije, a za Željkov sigurniji i stabilniji korak kroz život, potrebna je pomoć dobrih ljudi. Ne okrećite glavu od ovog bolesnog mladića, jer njemu zasta nema ko drugi da pomogne osim svih nas.

Pomozimo Željku uplatom na račun: 155-4100181510454-37

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE