Chicago
66°
Mostly Cloudy
6:42 am6:41 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 10mph ESE
Humidity: 88%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 0
WedThuFri
66/63°F
68/61°F
70/61°F

Published 12 months ago

By Antonije Kovačević

OD DANAS SE NAPLAĆUJE OBILAZAK HRAMA SVETOG SAVE: Cena karte 300 dinara, besplatno za đake i studente iz Srbije, RS i Crne Gore

Od 1. oktobra 2022. godine naplaćivaće se organizovani obilazak Hrama Svetog Save uz pratnju vodiča Hrama Svetog Save i to na srpskom, engleskom i ruskom jeziku. Ulazak u pomenuti Hram se neće naplaćivati, navodi se na sajtu Hrama.

Kako se navodi, u organizovani obilazak uključeno je razgledanje delova Hrama koji inače nisu dostupni svim posetiocima – ulazak u prostor amvona, prostor ispred ikonostasa i fotografisanje ipred samog oltara, razgledanje mozaika iz neposredne blizine, kao i delovi Kripte koji su inače zatvoreni.

Trajanje obilaska je od 30 do 45 minuta i podrazumeva pogled na Hram sa istorijske, umetničke i teološke strane, navode na sajtu.

Grupe koje su izuzete od plaćanja su deca, đaci, studenti iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, kao i sve posete državnih i crkvenih škola, univerziteta i institucija, kao i posete invalida. Cena karte biće 300 dinara.

Izvor: Kurir.rs Foto: Wikipedia

YOU MAY LIKE