Published 3 months ago

By Serbian Times

“OČEKUJEMO HITNE KORAKE”: Amerika traži bezuslovno oslobađanje uhapšenih kosovskih policajaca!

SAD veruju da Kosovo i Srbija moraju da preduzmu hitne korake da deeskaliraju tenzije, što obuhvata i bezuslovno oslobađanje tri uhapšena kosovska policajca, saopšteno je danas iz Stejt departmenta.

“Verujemo da bi obe strane trebalo da bez odlaganja primene plan Evropske unije od tri tačke. U okviru toga, premijer (Kosova Aljbin) Kurti i njegova vlada moraju da osiguraju da izabrani gradonačelnici obavljaju tranzicione dužnosti sa alternativnih lokacija i povuku policijske snage. Nastavljamo da osuđujemo neprihvatljivo nasilje na pripadnike KFOR-a, policiju i novinare”, rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler na konferenciji za novinare.

Miler je rekao da su SAD i dalje angažovane po ovom pitanju, i u direktnom kontaktu sa obe strane, kao i sa američkim partnerima u regionu, prenosi Glas Amerike.

PROČITAJTE VIŠE:

“Sekretar (Entoni) Blinken je razgovarao sa partnerima u regionu o ovome, savetnik (Derek) Šole je imao direktne razgovore, kao i drugi u Stejt departmentu”, rekao je Miler.

Nije međutim želeo da govori o mogućim akcijama koje bi SAD preduzele, uključujući i sankcije.

“Naš fokus je da obema stranama stavimo do znanja da očekujemo da preduzmu hitne korake da smanje tenzije i primene plan EU”, istakao je Miler.

POVEZANE TEME:

ISPOVEST SRPSKOG KAMIONDŽIJE SA JARINJA: Čekamo satima, policajac me pitao “znaš li gde si došao”! (VIDEO)

BORELJ ODGOVORIO KURTIJU: Plan za deeskalaciju se ne bavi ključnim problemima koji su izazvali krizu!

ISPOVEST POTPORUČNIKA MIŠIĆA: Heroji sa Košara ne smeju da poginu i od zaborava!

Izvor: Agencije
Foto: MUP Srbije

YOU MAY LIKE