Chicago
50°
Делимично облачно
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 45°F
Ветар: 17mph SW
Влажност: 56%
Притисак: 29.8"Hg
УВ индекс: 2
ПетСубНед
43/39°F
43/37°F
41/32°F

Published 1 godina ranije

By Antonije Kovačević

OBOREN REKORD: Ruski McDonald’s prvi dan prodao 120.000 burgera!

Prva poslovnica ruske verzije lanca restorana McDonald’s, pod imenom Ukusno i točka (Vkusno & Tochka), otvorena je u Moskvi pre desetak dan,a nakon što je američki lanac brze hrane napustio zemlju i prodao svoju imovinu u Rusiji. Od tada je otvoreno oko 50 restorana u glavnom gradu Rusije i okolini.

Ruski rebrendirani McDonald’s privukao je veliku pažnju Rusa i prodano je gotovo 120.000 hamburgera na dan otvaranja u Moskvi, srušivši sve prethodne rekorde prije nego što je američki lanac napustio zemlju, javlja Daily Mail. 

“Prvog dana prodali smo gotovo 120.000 hamburgera. Nikad nismo vidjeli takav dnevni promet u celom vremenu rada McDonald’sa u Rusiji”, rekao je izvršni direktor Oleg Paroev. Kaže da ne očekuje da će takva potražnja za burgerima potrajati, ali da im je cilj otvoriti restorane na što više lokacija i dobro poslovati.

DRUGE BOJE, DRUGI LOGO: Ruski Mekdonalds

Priznao je da je izazov zameniti neke sastojke i naći dobavljače. Iako 99 posto proizvoda dolazi od ruskih dobavljača, Paroev je rekao da je “značajan postotak” sastojaka nabavljan u inostranstvu, što je komplikovan proces zbog sankcija. 

“Trenutno tražimo novog dobavljača pića jer Coca-Cola iscrpljuje svoje zalihe u Rusiji”, rekao je. Nova firma odlučna je zadržati kvalitet proizvoda, no Paroev napominje da je izazov zadržati poznati okus McDonald’sove hrane. 

“Naši gosti naviknut će se na novo ime i shvatiti da više nisu na ‘Macu’ nego na ‘Tački'”, zaključuje Oleg.

Novi logo, boje i pakovanja lišeni svih McDonald’sovih brendova dočekali su hiljade ljudi koji su došli na glavno otvorenje “Ukusno i tačka” na Puškinovom trgu u Moskvi jer je nova tvrtka izgubila pravo na zaštitne znakove i intelektualno vlasništvo američke grupe.  

Novi vlasnik je Aleksander Govor, koji je od 2015. godine držao McDonald’sovu licencu za 25 restorana u Sibiru. Iz firme napominju da se zapošljavanje nastavlja.

Izvor: REUTERS Foto: REUTERS / EPA

YOU MAY LIKE