Chicago
72°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 75%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 1
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

OBOREN GINISOV REKORD U SRBIJI: Najveća struktura od plastičnih flaša ikad postavljena na Adi Ciganliji! (FOTO)

Tačno 57.288 flaša ugrađeno je u, sada zvanično – najveću strukturu od plastičnih flaša na svetu, postavljenu preko veštačkog jezera na Adi Ciganliji, rekao je danas u Beogradu Pravin Patel, sudija Ginisove knjige rekorda. Ovim je Srbija nadmašila dosadašnjeg rekordera – Italiju, i tamošnju strukturu od 43.296 plastičnih flaša.

Beogradska struktura, nastala u okviru kampanje „Plus za planetu“, dugačka je oko 250 metara i biće izložena na jezeru u trajanju od jednog dana, nakon čega će biti uklonjena a sva prikupljena ambalaža biće reciklirana i od nje će biti napravljena nova ambalaža ili predmeti od plastike.

„Veoma smo srećni što smo ovakvim performansom i obaranjem Ginisovog svetskog rekorda obeležili završetak kampanje kroz koju smo angažovali i edukovali zajednicu, zaposlene i okupili veliki broj partnera, sa kojima delimo istu viziju – a to je odgovornost prema okruženju u kome živimo“, izjavio je Marko Martinović, regionalni direktor prodaje u kompaniji Pepsico.

U projektu je učestvovala i kompanija Sekopak.

„Na ovoj kampanji smo radili više od pola godine kako bismo poslali poruku zajednici o tome koliko je reciklaža važna. Na ambalažni otpad treba da gledamo kao na resurs koji nikako ne treba da završi u prirodi ili na deponij. Naš cilj je da unapredimo primarnu selekciju u Srbiji i da zajedno učinimo našu zemlju čistijom i zelenijom“, istakla je generalna direktorka kompanije Sekopak Violeta Belanović.

POVEZANE TEME:

SRPSKI ĐACI REĐAJU MEDALJE: Osvojili srebro i bronzu na Hemijskoj olimpijadi u Cirihu!

JEDNA NAMIRNICA JE STROGO ZABRANJENA U KUĆI ĐOKOVIĆA: A druga je najveća tajna njegove ishrane!

JEDAN OD NAJVEĆIH SRBA O KOJIMA NAJMANJE ZNAMO: Bio je gradonačelnik Beograda i jedan od najbogatijih Evropljana! (FOTO)

Izvor: N1
Foto: Tanjug / Zoran Žestić

YOU MAY LIKE