Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 10mph NNE
Humidity: 47%
Pressure: 29.99"Hg
UV index: 7
4 pm5 pm6 pm7 pm8 pm
68°F
66°F
66°F
64°F
63°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
84°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 3 weeks ago

By Serbian Times

NOVI ZAKON O ZABRANI ABORTUSA: Od sada je nemoguće na Floridi prekinuti trudnoću nakon ovog vremena!

Zabrana većine abortusa na Floridi nakon šest nedelja trudnoće, pre nego što mnoge žene uopšte znaju da su trudne, stupila je na snagu, a pojedini lekari su zabrinuti da žene u toj saveznoj američkoj državi više neće imati pristup potrebnoj zdravstvenoj zaštiti.

Doktorka Lih Roberts, reproduktivni endokrinolog i specijalista za plodnost iz “Boka Fertiliti” u Boca Ratonu, rekla je da zakone protiv abortusa koje donose Florida i druge “crvene” države pišu ljudi koji ne razumeju medicinu, preneo je AP.

Pravila ne utiču samo na žene koje žele prekid trudnoće kao lični izbor, već i na problematične trudnoće za žene koje žele da imaju bebu.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

“Sprečavamo ih da dobiju negu dok im to bukvalno ne spase živote, ponekad na račun njihove plodnosti”, rekao je Roberts.

Nova zabrana ima izuzetke vezane za slučajeve silovanja i incesta, ali prema rečima Robertsove, zdravstvenim radnicima i dalje je onemogućeno da izvrše abortus u trudnoći koja nije održiva za koju znaju da može postati smrtonosna, na primer kada fetusu nedostaju organi ili je implantiran van materice, sve dok zapravo ne postane smrtonosna.

“Rečeno nam je da moramo da sačekamo dok majka ne postane septična da bismo mogli da intervenišemo”, rekla je Roberts.

Kampanja predsednika SAD Joe Biden-a brzo je okrivila za “ekstremnu” šestonedeljnu zabranu bivšeg predsednika SAD Donald Trump-a.

“Trump je zabrinut da će ga birači smatrati odgovornim za okrutnost i haos koji je napravio. On je u pravu. Trump je otrgnuo prava i slobode žena u Americi. Ovog novembra, birači će ga naučiti dragocenoj lekciji: Ne petljajte se sa ženama u Americi”, naveo je Biden u saopštenju o novoj zabrani abortusa.

PROČITAJTE VIŠE:

“NIJE REČ O PRAVIMA DRŽAVA, VEĆ O PRAVIMA ŽENA”: Bajden okrivio Trampa za novi zakon o abortusu!

IZAZVAO BES KONZERVATIVACA: Tramp izjavio da Arizona ide predaleko kada je zabrana abortusa u pitanju!

OVOM MMA BORCU SE DIVI CELA AMERIKA: Srbin golim rukama savladao aligatora i zapalio društvene mreže! (VIDEO)

Izvor: Čikago Dešavanja
Foto: Pexels

YOU MAY LIKE