Connect with us

Amerika

NOVI SNIMAK OTKRIVA KLJUČNE DETALJE UBISTVA IZ ATLANTE: Tražio da ostavi kola i ode kući pešice, ali je policajac insistirao na alko-testu, što je na kraju dovelo do tragedije! (VIDEO)

Published

on

Objavljen je ceo snimak sa uniforme policajca na kojoj se vidi kobni pokušaj hapšenja u Atlanti prilikom kojeg je ubijen nenaoružani crnac Rajšard Bruks(27).

Snimak s kamere koja se nalazila na uniformi policajca. Na njoj se vidi kako Bruks vrlo mirno razgovara s policijom sve do trenutka kada službenici žele da mu stave lisice.

Bruks je najpre zaspao u svom automobilu ispred restorana, a bio je parkiran tako da je blokirao saobraćaj, zbog čega je i pozvana policija.

Kada ga je policajac Devin Brosnan probudio, on je pomerio auto na parking, pa se vratio da spava u njemu. Međutim, novi policajac koji je došao na lice mesta Geret Rolf počeo je isleđivanje koje je na kraju dovelo o tragičnih posledica.

Bruks je, što se vidi na snimku, priznao da je popio dva pića i predložio da ostavi automobil na parkingu a pešice produži do kuće njegove sestre gde bi prespavao, a onda ga je policajac upitao:

-A zašto bi ostavio automobil?

Onda je policajac Rolf upitao Bruksa da li želi da uradi alko-drog test, na šta je ovaj odgovorio da ne želi da uradi bilo šta “ilegalno”, te opet predložio da krene pešice. Međutim, na insistiranje policajca sada već pokojni Rajšard Bruks je pristao da uradi test.

Kada je pao na njemu, policajac je krenuo su da mu stavlja lisice, na šta je Bruks odreagovao opirući se.

Na snimku se vidi kako se on rve sa dvojicom policajaca, čuju se njihovi uzvici “prekini da se boriš”, a zatim je Bruks policajcu Rolfu oteo elektrošoker i potrčao sa njim u ruci. Policajci su krenuli u poteru za Bruksom, a on se u jednom trenutku okrenuo ka njima, pokušao da elektrošokerom onesposobi policajca a zatim im ponovo okrenuo leđa, kada je Rolf pucao tri puta, a dva metka su pogodila metu.

Jedan od svedoka je za CNN rekao da je Bruks još disao dok je ležao na zemlji. Odveden je u bolnicu, gde je umro, navodi se u saopštenju. Jedan policajac je zadobio lakše povrede.

Bruks je imao tri ćerke, stare jednu, dve i osam godina i 13-godišnju pastorku. Njegova osmogodišnja ćerka dan kasnije je trebala da imala rođendansku zabavu.

“Imali su pripremljenu rođendansku proslavu za nju … s kolačima i svime, a mi smo tamo sedeli i razgovarali s majkom o ubistvu njenog oca”, rekao je advokat porodice Džastin Miler.

Iz policije je saopšteno da je Rolf, koji je počinio ubistvo, dobio otkaz, dok je Bronsan postavljen na administrativne dužnosti.

U međuvremenu je izvršena obdukcija koja je potvrdila da je Bruks ubijen hicima u leđa.

U toku je istraga slučaja pa je moguće i podizanje optužbe protiv Rolfa.

Pol Hauard, tužilac Okruga Fulton u državi Džordžija je za CNN rekao da optužnica zavisi od toga da li je Rolf osećao neposrednu smrtnu pretnju ili fizičku pretnju, pa je zato doneo odluku da upotrebi vatreno oružje ili ga je upotrebio samo da bi uhvatio osumnjičenog ili iz nekog drugog razloga.

“Ako je hitac ispalio iz bilo kog drugog razloga, a ne da bi spasio svoj život ili sprečio da on ili neko drugi bude povređen, onda je upotreba vatrenog oružja bila nezakonita”, rekao je Hauard.

On je najavio da će odluku o podizanju optužnice u slučaju pogibije Rajšarda Bruksa doneti do srede.

Izvor: Kurir.rs Foto: Ptintscreen Youtube

Advertisement