Chicago
63°
Clear
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 7mph SE
Humidity: 78%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
70/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

NOVE PRETNJE SRBIMA NA KIM: Na zidu ambulante u selu kraj Kosovske Mitrovice ispisan grafit UČK!

Na ambulanti u etnički mešovitom selu Suvi Do nadomak Kosovske Mitrovice, ispisan je grafit UČK, a ove preteće poruke primetili su zaposleni.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, ova ambulanta je česta meta napada albanskih vandala i prethodnih godina gađana je kamenicama, razbijeni su prozori i ispisisivani su antisrpski grafiti.

Srbe iz ovog sela je uznemirio ovaj anticivilizacijski atak na zdravstvenu ustanovu, koji dodatno uliva strah srpskom narodu na već uzavrelu situaciju na severu Kosova i Metohije.

Ovakvi incidenti i provokacije svakako ne doprinose deeskaciji situacije na severu KiM i to bi jasno trebalo da uvide i predstavnici međunarodne zajednice i da konačno shvate realnost na terenu, dodaje se u saopštenju.

“Svima je jasno ko izaziva provokacije i inicira sukobe i ko je jedini krivac za incidente i napade na Srbe na KiM, a svaki incident dešava se naočigled Kurtijeve Kosovske policije koja je na severu da proganja Srbe i žmuri na etničke napade”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

PROČITAJTE VIŠE:

STAVLJENA TAČKA, NOVA STUDIJA POTVRDILA: Krstionica kneza Višeslava je srpskog, a ne hrvatskog porekla!

TRAGIČNA SUDBINA SRPSKOG PRINCA: Đorđe Karađorđević je proveo 15 godina u duševnoj bolnici, a društvo mu je pravio znameniti guslar!

FILMSKA PRIČA ELIZABETE SA KOSOVA: Kao bebu je ostavili u podrumu, usvojio je bračni par iz Amerike, sad ona želi da usvoji dete iz Zvečanske!

Izvor: B92
Foto: Kancelarija za KIM

YOU MAY LIKE