Chicago, IL
50°
Partly Cloudy
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 8mph NNE
Humidity: 57%
Pressure: 29.75"Hg
UV index: 2
12 pm1 pm2 pm3 pm4 pm
50°F
52°F
50°F
50°F
50°F
FriSatSunMonTue
43°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 45°F

Published 2 years ago

By admin

NOVA SRAMOTA SRPSKOG FUDBALA: FIFA suspendovala tri kluba zbog dugovanja!

Prvi sati prelaznog roka u Srbiji imali su uvod u – suspenzijama! Ukupno pet klubova Super i Prve lige Srbije neće moći da registruju novajlije, dok ne izmire dugovanja na osnovu pravosnažnih odluka FIFA i organa Fudbalskog saveza Srbije.

Iz svetske kuće fudbala stigao je nalog o automatskoj suspenziji tri kluba.

Novi Pazar jedini je kažnjeni superligaš. Klub sa Gradskog stadiona nije izmirio dugovanja prema bivšem prvotimcu Tamirlanu Džamalutdinovu. Fudbaler sa ruskim pasošem, u međuvremenu, obratio se FIFA. Iz Ciriha je u kancelarije na beogradske Terazije stiglo obaveštenje o obavezi isplate kompletnog duga. Novopazarcima ostaje i mogućnost eventalnog dogovora sa nekadašnjim članom prve ekipe.

Ruski vezista, rodom iz Mahačkale, u prošloj sezoni, odigrao je svega sedam utakmica, ukupno 287 minuta, za Novi Pazar.

Pod suspenzijom je i Inđija. Sremski prvoligaš duguje novac izraelskom superligašu Hapoel Ramat Ganu.

FIFA spor sa nekadašnjim prvotimcem, Milošem Krkotićem, izgubio je i prvoligaš Zlatibor. Crnogorski fudbaler, uz teške reči, napustio je najvišu kotu fudbalske Srbije, sredinom prošle jeseni. Zlatiborci su suspendovani do izmirenja duga, ili definisanja plana otplate kompletnog iznosa.

Ostala dva spora, takođe, protiv klubova Prve lige, vođena su pred organima Fudbalskog saveza Srbije.

Pod suspenzijom je šabačka Mačva, zbog dugovanja Spartak Ždrepčevoj krvi.

Ponovo je sankcionisan Rad. „Građevinari“, prema pravosnažnoj presudi Veća za rešavanje sporova FSS, moraju da isplate novac bivšem treneru Zoranu Ljubinkoviću. Mladi stručnjak preselio se, u međuvremenu, u OFK Žarkovo, ali i presavio tabak i tužio bivši klub.

Rad se redovno, pred početak prelaznog roka, nalazi na listi suspendovanih klubova.

Odluke o suspenziji sprovodi Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije. Do izmirenja dugovanja, ili dogovora sa poveriocima, sankcionisani klubovi neće moći da registuju novajlije angažovane u prelaznom roku.

Letnja fudbalska pijaca počela je 24. juna i trajaće čak do 15. septembra. Početak 17. šampionata Srbije zakazan je za osmi jul.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE