Connect with us

Dijaspora

NOVA BALKANSKA ATRAKCIJA U ČIKAGU: Balkan Boyz sviraju za muzičke sladokusce, a pevača znate iz Zvezda Granda!

Published

on

Balkanska scena u Čikagu je dobila novu muzičku atrakciju, koja nosi sasvim prikladno ime – Balkan Boyz!

Bend sastavljen od iskusnih muzičara, povratnika na muzičku scenu, okupio se u septembru 2022. oko zajedničke ideje – napraviti nešto novo, drugačije, atraktivno, nešto što će obogatiti postojeću ponudu u noćnom životu naše dijaspore.

Bend čine pevač Nemanja Petković, koga se mnogi sećaju iz njegovih nastupa u Zvezdama Granda, gde je ostavio odličan utisak. Za klavijaturama je Dušan Aćamović, bubanj svira Darko Lučić, a gitaru Milan Đoković, dobro poznato lice ljubiteljima muzike u Čikagu i okolini.

Njega smo i upitali da nam kaže par reči o Balkan Boyz-ima…

-Privatno slušamo različitu muziku tako da je bio veliki izazov, ali i zadovoljstvo da sve to uklopimo u ovo kako bend zvuči danas. Zahvaljujući tim različitim interesovanjima i naš repertoar je vrlo širok, sviramo i zabavnu i narodnu muziku, uz pažljivo biran repertoar najvećih Ex-Yu Rock bisera. Trudimo se da zvučimo moderno, da idemo u korak sa vremenom, ali ostajemo verni i tradicionalnim vrednostima, ističe Đoković, te dodaje da se ovih dana spremaju za svoje prve klupske svirke…

-Uskoro će publika moći da nas čuje u restoranu Skadarliya, a planiramo da sviramo što je moguće više, da bi ovo što radimo, a mislimo da je dobro, doprlo do što više ljudi. Naravno, otvoreni smo za sve one koji na svojim privatnim, porodičnim i kompanijskim veseljima, venčanjima, rođendanima, žele da čuju nešto novo.

Na repertoaru Balkan Boyza moći ćete da čujete Bijelo Dugme, Zdravka Čolića, Dinu Merlina, Halid Bešlića, Generaciju 5, Šabana Šaulića, Lexington i Amadeus bend, Medeni mesec, Osvajače

Spremite se, stižu Balkan Boyz!

Tekst: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva

Advertisement