Chicago, IL
37°
Clear
6:25 am5:40 pm CST
Feels like: 30°F
Wind: 14mph S
Humidity: 45%
Pressure: 30.31"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
37°F
36°F
34°F
34°F
32°F
FriSatSunMonTue
46°F / 36°F
55°F / 45°F
66°F / 52°F
68°F / 43°F
46°F / 36°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

NOLETU ODBILI IZUZEĆE ZA ULAZAK U SAD: Republikanci poslali moćno pismo protesta Bajdenu!

Novak Đoković gotovo izvesno neće igrati na turniru u Indijan Velsu (6. – 19. mart), ali bi mogao da zaigra na mastersu u Majamiju od 19. marta do 2. aprila.

Ove godine Đoković neće moći da osvoji „Sunčani dubl“, kako se često nazivaju dva mastersa u SAD, ali postoji nada da bi mogao da se igra u Majamiju.

Rik Skot i Marko Rubio, američki senatori na Floridi, napisali su pismo Džou Bajdenu, predsedniku SAD, da dozvoli Đokoviću da igra turnir u Majamiju.

Skot je to objavio na Tviteru.

„Rečeno nam je da je Ministarstvo unutrašnje bezbednosti SAD odbilo izuzeće za Đokovića, čime su učinili da ne može da igra u SAD sledeće nedelje u Kaliforniji i na Majami openu.

Džo Bajden to mora odmah da ispravi, da mu dozvoli da uđe i da mu dozvoli da se takmiči u SAD“, napisao je Skot.

Prenosimo i pismo koje su američki senatori poslali predsedniku.

„Dragi predsedniče Bajden,

Skrenuta nam je pažnja da je naša administracija odbila zahtev da se odustave od trenutno obavezne vakcinacije za strane turiste da uđu u SAD koja od strane najbolje rangiranog tenisera planete Novaka Đokovića. Pišemo vam sa namerom da dozvolite njegovo izuzeće, koje je neophodno da bi se gospodin Đoković takmičio na mastersu u Majamiju koji će biti održan u Floridi 19. marta 2023. godine.

Septembra 2022. godine ste čitavoj državi objavili u ’60 minuta’ da je ‘pandemija koronavirusa gotova’ i ranije ove godine je doktor Entoni Fauči objavio naučni članak koji pokazuje da pokazuje limitiranu efikasnost vakcina u zaštiti od respiratornih patogena, kao što je taj novi virus. U svetlu ovih promenjenih okolnosti koje ste priznali vi i vaša sopstvena administracija sadašnje restrikcije za putnike iz inostranstva koji ulaze u SAD deluju zastarele i spremne za povlačenje.

Gospodin Đoković je sportista svetske klase u najboljeg fizičkom stanju koji nema visok rizik od ozbiljnih komplikacija od koronavirusa. Deluje nelogično i neusklađeno sa mišljenjem vaše administracije da mu se ne dozvoli da uđe u SAD i da se koristi na profesionalnom turniru. Manjak rizika po javno zdravlje zajedno sa čistim benefitima njegovog učešća na turniru to bi bio veliki pokretač naše lokalne ekonomije i treba napraviti odluku koja će biti presedan za ostale u toj poziciji, nadamo se da će doći do potpunog povlačenja obavezne vakcinacije za strane turiste koji žele da legalno uđu u našu veliku državu.

Pozivamo vas da odmah dozvolite gospodinu Đokoviću oslobađanje od obavezne vakcinacije za strane putnike da biste mu dozvolili da se takmiči na mastersu u Majamiju.

Iskreno,

Rik Skot i Marko Rubio“, stajalo je u pismu senatora.

MEDVEDEV ZAUSTAVIO NOLETA: Đoković ipak ostao bez finala u Dubaiju!

ZVEZDA POBEDILA PARTIZAN! VEČITI DERBI “U PUNOM SJAJU”: Haos, tuče i prekidi!

NJIHOVE CIPELE NOSE PREDSEDNICI: Porodica Ristić već 70 godina čuva tradiciju, a evo po čemu su posebni! (FOTO)

Izvor: Nova
Foto: Novak Đoković / Printscreen Twitter @marioboc17

YOU MAY LIKE