Chicago
10°
Cloudy
7:00 am5:07 pm CST
Feels like: 10°F
Wind: 2mph WNW
Humidity: 38%
Pressure: 30.63"Hg
UV index: 0
SatSunMon
39/34°F
37/27°F
43/39°F

Published 3 years ago

By Antonije Kovačević

NOLETOVA FONDACIJA DIŽE VRTIĆ: Mališani u Topoli će se igrati u novoj zgradi

Uoči 35-ogodišnjice postojanja Predškolske ustanove “Sofija Ristić”, predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović, u prisustvu predstavnika Fondacije Novak Đoković i ostalih zvaničnika iz predškolske ustanove, obeležili su početak radova na nadograđenom delu vrtića ove ustanove.

Vrednost projekta iznosi oko 15 miliona dinara, a kada bude završen u njemu će biti do 60 novih mesta za mališane iz ovog kraja.

Pored proširenja i renoviranja postojećeg prostora, projekat predviđa i opremanje radnih soba nameštajem i didaktičkim sredstvima za rad.

DOBAR POČETAK: Predsednik Opštine Topola sa ljudima iz Fondacije Đoković i novinarima

Marko Kovačević, projektni menadzer u Fondaciji Novak Đoković, istakao je da namenskom donacijom, Fondacija želi da doprinese obezbeđivanju boljih uslova za odrastanje dece u ovoj lokalnoj zajednici.

Prepoznali smo važnost projekta, jer je ovo jedina vaspitno obrazovna ustanova u ovoj opštini a poslednjih godina se javlja sve veća potražnja za mestima u vrtiću. Novi vrtić imaće preko 460 kvadratnih metara, biće opremljen po najsavremenijim standardima, a deca, vaspitači i drugo osoblje vrtića boraviće i raditi u najboljim uslovima. Do sada smo rekonstruisali ili izgradili 45 vrtića i na taj način pomogli više od 22.000 dece i blizu 1.600 vaspitača i nastavnika u Srbiji. Cilj Fondacije je da najmlađima pružimo idealne uslove za rast i razvoj, a našoj zajednici sada se pridružuju i mališani iz Topole“, kaže Kovačević.

Predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović, izjavio je da je ovaj projekat za Topolu kapitalna stvar.

NOVA KUĆA ZA POLETARCE: Vrtić u Topoli dobiće još jednu zgradu

“Već duži vremenski period opština Topola, tačnije PU “Sofija Ristić” ima potrebu za proširenjem, tako da imamo to zadovoljstvo da nam partner u tome bude Fondacija Đoković. Završetkom projekta proširenja skoro u potpunosti će biti izbrisane liste čekanja za upis, deca će dobiti savremenu ustanovu za svoje bezbrižno odrastanje, a opština u Fondaciji Đoković vidi sigurnog partnera da se projekat kvalitetno realizuje na radost kako dece, tako i njihovih roditelja“, istakao je Jovanović.

Zahvalnost Fondaciji na neizmernoj pomoći i ovakvom dragocenom „poklonu“ iskazala je i Tanja Jovanović, direktorka PU “Sofija Ristić”, dodajući da ovo nije pomoć samo za ustanovu, već i za Topolu i okolna sela, jer će se ovome najviše obradovati deca, koja su naša najveća radost.

“Ove godine proslavljamo jubilarnih 35 godina od osnivanja i početka rada ustanove i 75 godina od početka predškolstva u Topoli. Počeli smo sa malim kapacitetima, a godinama je bilo sve više dece koja su želela da pohađaju naš vrtić. Od tri grupe celodnevnog boravka i dve grupe poludnevnog, taj broj grupa se povećao, pa danas imamo deset grupa celodnevnog boravka i 14 grupa pripremnog predškolskog programa, ali su potrebe još veće. Ovim velikim gestom Fondacije Novaka Đokovića, dobili smo nešto što nam je bilo neophodno, da smestimo našu decu i tako učinimo njihovo detinjstvo i odrastanje lepšim“, zaključila je Jovanović.

Izvor/Foto: RINA

YOU MAY LIKE

BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
SRBIN KOJI RADI ZA FBI OTKRIVA KAKO IZGLEDA NJEGOV ŽIVOT: Ne spava po 9 dana, govori 10 jezika i pravi je genije!
MILVOKI PROSLAVIO SVETOG SAVU: Patrijarh Porfirije poručio roditeljima: "Ne učite decu samo da budu Srbi..." (FOTO+VIDEO)
KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
"BOŽJA PRAVDA PRED OČIMA BILA GEJTSA": Čuveni španski pisac tekstom podigao spomenik Đokoviću!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
PREDRAG SVE ODUŠEVIO DUHOVITIM PESMAMA: Mladi Trebinjac piše poeziju, svira gusle, jaše konje i poručuje: U selu je spas! (VIDEO)