Connect with us

događaji

NOLETOVA FONDACIJA DIŽE VRTIĆ: Mališani u Topoli će se igrati u novoj zgradi

Published

on

Uoči 35-ogodišnjice postojanja Predškolske ustanove “Sofija Ristić”, predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović, u prisustvu predstavnika Fondacije Novak Đoković i ostalih zvaničnika iz predškolske ustanove, obeležili su početak radova na nadograđenom delu vrtića ove ustanove.

Vrednost projekta iznosi oko 15 miliona dinara, a kada bude završen u njemu će biti do 60 novih mesta za mališane iz ovog kraja.

Pored proširenja i renoviranja postojećeg prostora, projekat predviđa i opremanje radnih soba nameštajem i didaktičkim sredstvima za rad.

DOBAR POČETAK: Predsednik Opštine Topola sa ljudima iz Fondacije Đoković i novinarima

Marko Kovačević, projektni menadzer u Fondaciji Novak Đoković, istakao je da namenskom donacijom, Fondacija želi da doprinese obezbeđivanju boljih uslova za odrastanje dece u ovoj lokalnoj zajednici.

Prepoznali smo važnost projekta, jer je ovo jedina vaspitno obrazovna ustanova u ovoj opštini a poslednjih godina se javlja sve veća potražnja za mestima u vrtiću. Novi vrtić imaće preko 460 kvadratnih metara, biće opremljen po najsavremenijim standardima, a deca, vaspitači i drugo osoblje vrtića boraviće i raditi u najboljim uslovima. Do sada smo rekonstruisali ili izgradili 45 vrtića i na taj način pomogli više od 22.000 dece i blizu 1.600 vaspitača i nastavnika u Srbiji. Cilj Fondacije je da najmlađima pružimo idealne uslove za rast i razvoj, a našoj zajednici sada se pridružuju i mališani iz Topole“, kaže Kovačević.

Predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović, izjavio je da je ovaj projekat za Topolu kapitalna stvar.

NOVA KUĆA ZA POLETARCE: Vrtić u Topoli dobiće još jednu zgradu

“Već duži vremenski period opština Topola, tačnije PU “Sofija Ristić” ima potrebu za proširenjem, tako da imamo to zadovoljstvo da nam partner u tome bude Fondacija Đoković. Završetkom projekta proširenja skoro u potpunosti će biti izbrisane liste čekanja za upis, deca će dobiti savremenu ustanovu za svoje bezbrižno odrastanje, a opština u Fondaciji Đoković vidi sigurnog partnera da se projekat kvalitetno realizuje na radost kako dece, tako i njihovih roditelja“, istakao je Jovanović.

Zahvalnost Fondaciji na neizmernoj pomoći i ovakvom dragocenom „poklonu“ iskazala je i Tanja Jovanović, direktorka PU “Sofija Ristić”, dodajući da ovo nije pomoć samo za ustanovu, već i za Topolu i okolna sela, jer će se ovome najviše obradovati deca, koja su naša najveća radost.

“Ove godine proslavljamo jubilarnih 35 godina od osnivanja i početka rada ustanove i 75 godina od početka predškolstva u Topoli. Počeli smo sa malim kapacitetima, a godinama je bilo sve više dece koja su želela da pohađaju naš vrtić. Od tri grupe celodnevnog boravka i dve grupe poludnevnog, taj broj grupa se povećao, pa danas imamo deset grupa celodnevnog boravka i 14 grupa pripremnog predškolskog programa, ali su potrebe još veće. Ovim velikim gestom Fondacije Novaka Đokovića, dobili smo nešto što nam je bilo neophodno, da smestimo našu decu i tako učinimo njihovo detinjstvo i odrastanje lepšim“, zaključila je Jovanović.

Izvor/Foto: RINA

Advertisement