Chicago, IL
61°
Cloudy / Wind
6:05 am7:34 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 20mph WSW
Humidity: 65%
Pressure: 29.7"Hg
UV index: 1
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
61°F
59°F
59°F
57°F
55°F
ThuFriSatSunMon
54°F / 43°F
59°F / 39°F
50°F / 37°F
55°F / 41°F
63°F / 50°F

Published 2 years ago

By admin

NOAM ČOMSKI: Amerika žive u totalitarnijem režimu od bivšeg SSSR-a!

Amerika je sada podvrgnuta kulturi totalitarizma gorem od bivšeg Sovjetskog Saveza, smatra profesor liberalne lingvistike Noam Čomski.

Čomski tvrdi da Amerika doživljava oblik informacionog rata i cenzure koji je mnogo radikalniji i represivniji od onoga što su Sovjeti naneli svom narodu na vrhuncu Hladnog rata.

Uzmite Sjedinjene Države danas. Živimo pod nekom vrstom totalitarne kulture koja nikada nije postojala u mom životu, i mnogo je gora po mnogo čemu od Sovjetskog Saveza pre Gorbačova – rekao je Čomski u petak u emisiji „Ispod kože sa Raselom Brendom“.

Vratite se u 1970-te, ljudi u Sovjetskoj Rusiji mogli su da pristupe BBC-ju, Glasu Amerike, nemačkoj televiziji ako su želeli da saznaju vesti.

Čomski je nastavio da tvrdi da je tekući sukob u Ukrajini podstakao zapadne vlade i tehnološke kompanije da se upuste u cenzuru bez presedana, sprečavajući američki narod da čuje informacije iz ugla Rusije.

Ako danas, u Sjedinjenim Državama, želite da saznate šta govori (ministar spoljnih poslova Rusije Sergej) Lavrov, ne možete to da uradite. Zabranjeno je. Amerikancima nije dozvoljeno da čuju šta Rusi govore. Ne mogu gledati rusku televiziju, ne mogu pristupiti ruskim izvorima – rekao je Čomski, dodajući da to uključuje i „fine američke novinare“ koji posluju sa ruskim medijima.

Izvor: Nulta Tačka Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE