Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 54%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
34°F
32°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 36°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 1 year ago

By admin

NJUJORK TAJMS: Ruski generali održali sastanak o upotrebi nuklearnog oružja u Ukrajini!

Visoki ruski vojni lideri nedavno su razgovarali o tome kada i kako bi Moskva mogla da upotrebi taktičko nuklearno oružje u Ukrajini, navode američki zvaničnici, piše Njujork tajms.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nije učestvovao u razgovorima koji su vođeni u pozadini sve jače nuklearne retorike Rusije i neuspeha na bojnom polju, navodi NYT koji se poziva na tajna dokumenta američke administracije.

Međutim, činjenica da su visoki ruski vojni lideri čak vodili razgovore uznemirila je Bajdenovu administraciju jer je pokazala koliko su ruski generali frustrirani zbog svojih neuspeha na terenu, i sugeriše da prikrivene pretnje Putina da će upotrebiti nuklearno oružje možda nisu samo pretnje.

Ipak, američki zvaničnici su rekli da nisu videli dokaze da Rusi postavljaju nuklearno oružje ili preduzimaju druge taktičke mere kako bi se pripremili za napad.

Vilijam Berns, direktor CIA, ranije je rekao da bi Putinov „ potencijalni očaj “ da izvuče pobedu u Ukrajini i neuspesi u ratu mogli da navedu Rusiju da iskoristi nuklearno oružje, dok je Džon Kirbi odbio da komentariše ove navode.

Pentagon procenjuje da Rusija ima zalihe od čak 2.000 taktičkog nuklearnog oružja, koje je dizajnirano da se koristi na ratištima za savladavanje konvencionalnih snaga. Taktičko nuklearno oružje nikada nije korišćeno u borbi, ali može biti raspoređeno na bilo koji način, uključujući projektil ili artiljerijsku granatu.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE