Connect with us

Amerika

NJUJORK STAO: Snežna oluja zahvatila istok SAD, proglašeno vanredno stanje, obustavljeni letovi (FOTO, VIDEO)

Published

on

Velika snežna oluja zahvatila je istočnu obalu SAD zbog čega su obustavljeni letovi, zatvoreni centri za vakcinaciju. Gradonačelnik Njujorka rekao da će škole biti zatvorene i da zdravstveni radnici traže način kako da vakcinišu ljude od kovida.

Meteorolozi navode da je u vrlo kratkom periodu u delovima Njudžerzija i Pensilvanije snežni prekrivač dostigao visinu od 48 centimetara a u gradu Njujorku 43 centimetra.

U gradu Vašingtonu je juče već pao najveći sneg u prethodne dve godine.

U nekoliko gradova na severoistoku SAD, među kojima su Njujork i Boston, danas bi moglo da napada snega do visine od skoro 60 centimetara, saopštila je Meteorološka služba (NVS).

Sneg je počeo da pada rano jutros po srednjoevropskom vremenu, a mogao bi da dostigne visinu od 60 centimetara, javlja Rojters.

Guverner države Njujork Endrju Kuomo proglasio je vanrednu situaciju u istoimenom gradu te u još 44 oblasti. Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je rekao da će škole biti zatvorene i da zdravstveni radnici traže način kako da vakcinišu ljude od kovida.

“Preti nam opasnost danas, poslednje što želimo jeste da teramo starije ljude napolje po ovakvoj oluji”, poručio je De Blazio.

NVS je savetovao da se ne putuje na severoistok narednih nekoliko dana, a očekuju se udari vetra i do 180 kilometara na čas.

Otkazano je više od 1.600 letova na većim aerodromima.

Ako zimska oluja postigne svoj maksimalan potencijal, bila bi prva koja je donela više od dva metra snega u Njujorku od 2016. godine, kada je bilo 70 centimetara.

Upozorenja o zimskim olujama i vremenska upozorenja bila su na snazi širom severoistoka. Obustavljena je usluga podzemne železnice u Njujorku i prigradskih vozova  koji povezuju Menhetn i Njudžerzi.

PROČITAJTE JOŠ:

ŽRTVA KOVIDA: Srpska sala u Milvokiju na prodaju zbog velikog pada prihoda!

ZBOG DUBOKIH PODELA U DRUŠTVU: Zahtev za kupovinu oružja podnelo 40 miliona Amerikanaca

SPAS U PRAVI ČAS: Čistačici Rosi Njujorčani zakupili stan na dve godine u znak zahvalnosti! (VIDEO)

Mesta za vakcinaciju protiv kovid 19  i mesta testiranja bila su primorana da zatvore ili promene raspored.

Svih šest mega-lokacija vakcina širom Nju Džersija zatvoreno je u ponedeljak, a zakazivanje vakcina je zakazano na mnogim lokacijama koje drže država Njujork. Vakcinacije i testiranje takođe su obustavljene u njujorškim javnim bolnicama i zdravstvenim centrima.

U Bostonu su zdravstveni službenici zatvorili kliniku za vakcine protiv kovid-19.

Izvor: RTS / Reuters Foto: Printscreen / Instagram

Advertisement