Connect with us

događaji

„NISMO ZGUBIDANI, STOP RIO TINTU“: Poruka sa protesta čačanskih srednjoškolaca!

Published

on

Učenici srednjih škola u Čačku ponovo su izašli na ulice i iskazali svoj stav o najvažnijim društvenim temama u Srbiji. Ovaj put, glavna tema protesta bila je iskopavanje litijuma. Skup na Gradskom trgu, a na koje se okupio zavidan broj srednjoškolaca, organizovan je zajedničkim dogovorom učeničkih parlamenata svih srednjih škola.

– Mi, učenici srednjih škola u Čačku, želimo da pokažemo svoj stav o iskopavanju litijuma. Brinemo za javno zdravlje i našu budućnost – piusalo je u obaveštenju koje je prosleđeno medijia i koje je objavljeno na društvenim mrežama.

Ne damo Srbiju i nećemo dozvoliti iskopavanja koja planira kompanija “Rio Tinto” u našoj zemlji poručili su danas u Čačku učenici Gimnazije i Tehničke škole u tom gradu.

Iako danas u Čačku nije bio politički protest, pojedini revoltirani đaci su uzvikivali “Vučiću, pederu” . Neki su nosili transparente na kojima je pisalo “Nećemo litijum”, a podršku su im pružili profesori, kao i predstavnici Sindikata obrazovanja Čačak.

Poslednji put učenici srednjih škola izašli su na ulice 4. aprila 2017. godine, kada su digli glas protiv diktature Aleksandra Vučića. Mladi Čačani su uzvikivali: “Vučiću, lopove” i “Nećemo tiraniju”, a nosili su transparente sa natpisima: “Sloboda medija”, “Preuzmite odgovornost, a ne sendvič”, “Vučić nije moj predsednik” i “Stop diktaturi”.

Izvor: Direktno Foto: Twitter / N2 Portal

Advertisement